Winkelend publiek geeft mening over het gezelliger maken van het stadscentrum

Wethouder Soeterboek was woensdag 25 juli en zaterdag 28 juli samen met een aantal medewerkers van de gemeente aanwezig in de Uitstraat in Spijkenisse. Zij gingen daar met bezoekers van het winkelcentrum in gesprek. Hoe maken we volgens u het stadscentrum nog gezelliger en aantrekkelijker? Dat was de vraag die deze twee dagen centraal stond. 

De wethouder werd op woensdag ook nog bijgestaan door de voorzitter van het centrummanagement Ad Dekkers, de centrummanager Dennis Houkes en Arthur van Werkhoven van Mozaïek Tuin- en Landschapsontwerpers. Met veel enthousiasme en een klembord met vragen in hun handen gingen zij in gesprek met het winkelend publiek. 

Beide dagen waren een groot succes en vele ideeën zijn opgehaald. Alles kon gezegd worden en niks was te gek. Enkele bewoners van Nissewaard hadden vooraf goed nagedacht over hoe het stadscentrum gezelliger kan worden gemaakt en overhandigde hele lijsten met leuke voorstellen onderbouwd met foto’s. Het plaatsen van waterornamenten, meer bomen en planten, terrasjes en een McDonald's in het centrum zijn vaak genoteerd. Sommigen hadden meer creatieve ideeën om het centrum aantrekkelijker te maken. Een levensgroot openluchtschaakspel met bankjes eromheen als ontmoetingsplaats is hier een voorbeeld van. 

Hoe nu verder?

Als volgende stap gaat de gemeente samen met het centrummanagement de ideeën bespreken op haalbaarheid en wenselijkheid. Vervolgens worden de ideeën meegenomen in de uitvoeringsagenda van de herijking van de meerjaren-visie om het stadscentrum nog aantrekkelijker en gezelliger te maken....