Nissewaard in cijfers

De gemeente Nissewaard ligt op het eiland Voorne-Putten en heeft ongeveer 85.000 inwoners. De totale oppervlakte is ruim 98 km². Daarvan bestaat 17 km² uit water. Nissewaard bestaat uit diverse mooie dorpskernen en een groot recreatiegebied rondom het water 'Bernisse'. Het gebied is ruim 300 hectare groot en wordt gevormd door diverse plassen waarin en waarop gevist, gesurft, gezwommen en gevaren kan worden. Voor natuurliefhebbers is dit een prachtig gebied.

Voor het bedrijfsleven ligt Nissewaard gunstig ten opzichte van het Rotterdamse Havengebied en de A15. Er zijn diverse bedrijventerreinen aanwezig, waar tal van uiteenlopende bedrijven zijn gevestigd, al dan niet georiënteerd op het Haven Industrieel Complex. Ook het moderne winkelcentrum in Spijkenisse en de succesvolle Woonboulevard trekken veel bezoekers.

Cijfers opzoeken

In de Economische Monitor vindt u alle feiten en cijfers over Nissewaard. Ook staat er informatie over bevolking, arbeidsmarkt, werkgelegenheid, bedrijvigheid, werkloosheid en detailhandel op Voorne-Putten.