Werken bij Nissewaard

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de leefomgeving van onze inwoners? Met ongeveer 800 collega’s zorg je ervoor dat Nissewaard een fijne plek is om te wonen, werken en leven.

Is dit iets voor jou? Bekijk onze vacatures hieronder, en wie weet maken wij binnenkort kennis met je!

Open sollicitaties nemen wij niet in behandeling. Wij houden ons aan de Sollicitatiecode van de commissie NVP. Werk je al voor de gemeente Nissewaard? Dan vragen we je om te solliciteren via het intranet.

Onze vacatures

Over Nissewaard

Bij de gemeente Nissewaard werken ongeveer 800 mensen verdeeld over 6 eenheden voor ruim 85.000 inwoners. De samenleving verandert steeds meer en sneller. Daarmee verandert onze rol als gemeente en vraagt het van ons dat we ons steeds kunnen aanpassen. Het verlenen van goede en snelle dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers is voor ons belangrijk. De vragen en wensen van inwoners en ondernemers zijn hierbij leidend. Ons werk zorgt voor een verbetering buiten op straat en voor mensen thuis. We werken hiervoor gelijkwaardig samen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Daarnaast nodigen we inwoners uit om zelf met oplossingen te komen en deze ook zoveel mogelijk zelf te realiseren.

Dit betekent 3 dingen:

  • Wij zorgen voor een prettige leefomgeving. Een omgeving die uitnodigt om elkaar te ontmoeten.

  • Wij geven ruimte om te ondernemen en leggen daar waar mogelijk verbindingen tussen partijen.

  • Wij geven een passend antwoord op vragen van onze inwoners. Niet alles is mogelijk, maar wie echt hulp nodig heeft, kan op ons rekenen.

De organisatie transformeert naar een flexibele, lerende en eigentijdse organisatie. Onze missie daarbij is “wij werken elke dag aan een eigentijdse organisatie die, samen met de inwoner, Nissewaard een mooiere plek maakt om te leven.” Onze manier van werken passen we hierop aan, zodat we:

  • proactief en creatief samenwerken aan maatschappelijke opgaven die het verschil maken voor inwoners,

  • vertrouwen op de eigen kracht en verantwoordelijkheid van de samenleving en medewerkers en meer los laten,

  • blijven verbeteren vernieuwen en ontwikkelen. We leren van elkaar, zowel buiten als binnen.

Vernieuwend, verbindend en vakkundig zijn de eigenschappen die we zoeken in nieuwe collega’s.

Naast maatschappelijk relevant werk bij een ambitieuze organisatie is de beloning via een functiewaarderingssysteem gekoppeld aan een salarisschaal, waarin een groeipad tot een maximum is opgenomen. We gaan steeds meer flexibel werken in tijd en plaats, waarbij een beroep gedaan wordt op de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers. We stimuleren loopbaanontwikkeling en helpen medewerkers desgewenst een volgende of andere stap in hun carrière te maken.