Toegankelijkheid

Het is belangrijk dat digitale dienstverlening toegankelijk is voor iedereen. Gemeente Nissewaard wil dat iedereen haar online informatie begrijpt en kan gebruiken.

Deze verklaring is opgesteld op 4 oktober 2021 en geldt voor de website: www.nissewaard.nl (nissewaard.nl) en de online formulieren.

In overleg met ons nieuwe college zijn de ambities bepaald. Hiervoor werken wij aan een toegankelijke website met onze leverancier. Wij verwachten de toegankelijkheidsverklaring in december 2023 te updaten met een andere status.

Toegankelijkheidsverklaring

De website voldoet niet aan de gestelde eisen. Ons doel is dat onze digitale informatie en dienstverlening toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. Ook als ze een beperking of bepaalde voorkeuren hebben.

In april 2021 hebben wij een officieus vooronderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van deze website. In maart 2022 hebben wij een officieel onderzoek laten doen door Cardan Technobility. Dit hebben wij gedaan om te onderzoeken wat wij kunnen verbeteren om aan de toegankelijkheidseisen te voldoen.

In onze uitgebreide toegankelijkheidsverklaring kunt u precies zien hoe toegankelijk deze website is. Daar staat ook welke maatregelen wij nemen om aan onze plicht te voldoen.

De verklaring is opgenomen in het Register van toegankelijkheids­verklaringen op www.toegankelijkheidsverklaring.nl.

Lees hieronder het toegankelijkheidsonderzoek WCAG 2.1, uitgevoerd door Cardan Technobility op 28 maart 2022.

Andere websites

Gemeente Nissewaard beheert ook andere websites. Deze websites voldoen niet aan de toegankelijkheidseisen. We hebben nog geen toegankelijkheidsverklaringen voor deze websites. Gemeente Nissewaard kiest er voor om eerst nissewaard.nl toegankelijk te maken en daarna met de andere website aan de slag te gaan.

Probleem met toegankelijkheid op deze website?

Heeft u een toegankelijkheidsprobleem op onze website? Of heeft u een vraag of opmerking over de toegankelijkheid van deze website? Neem dan contact op met de webredactie. Hoe? Stuur een e-mail naar redactie@nissewaard.nl of bel naar telefoonnummer: 14 0181