Verloren of gevonden

Bent u iets verloren of heeft u iets gevonden? Dan kunt u dit melden op verlorenofgevonden.nl. Op deze website kunt u ook kijken of iemand uw voorwerp heeft gevonden. Een gevonden of verloren paspoort, identiteitskaart, rijbewijs moet u afgeven of melden bij de gemeente. Een gevonden verblijfsvergunning kunt u afgeven bij de IND.

  • Bent u uw paspoort of identiteitskaart verloren? Meld dit bij de gemeente.
  • Bent u uw rijbewijs kwijt, meld dit online bij de RDW.
  • Bent u uw bankpas kwijt? Meld dit bij uw bank.
  • Een verloren verblijfsdocument moet u melden bij de IND.

Een gevonden paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of een verblijfsdocument kunt u afgeven bij de gemeente. Een gevonden bankpas, creditcard of vervoersbewijs kunt u afgeven bij de gemeente of zelf opsturen naar de betreffende bank of het vervoersbedrijf.

Heeft u een fiets gevonden? Dan kunt u dit melden bij de gemeente.
Fietsen die onbeheerd zijn achtergelaten, worden dan door de gemeente verwijderd en in een fietsdepot geplaatst. Als uw fiets verwijderd is, dan kunt u op afspraak bij het fietsdepot terecht om deze op te halen. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 14 0181. Neem een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart, verblijfsdocument) mee en uw fietssleutel. Als uw fiets gestolen is, doet u aangifte bij de politie.

Een gevonden sleutel kunt u afgeven bij de gemeente.

Heeft u in Nissewaard een voorwerp gevonden? Dan kunt u dit bij de gemeente afgeven of thuis bewaren nadat u het voorwerp heeft gemeld.

  • Gevonden voorwerpen met een waarde tot € 450,- bewaart de gemeente 3 maanden.
  • Bewaart u het gevonden voorwerp zelf, dan is de bewaartermijn 1 jaar. In dat geval moet u er voor zorgen dat het voorwerp in dezelfde staat blijft als waarin u het heeft gevonden.
  • Gevonden voorwerpen met een waarde van meer dan € 450,- hebben een bewaartermijn van 1 jaar. Deze termijn geldt voor de gemeente en voor degene die het voorwerp zelf bewaart.

Meldt de eigenaar van een gevonden voorwerp zich niet? Dan kunt u na de bewaartermijn eigenaar worden van het voorwerp.