Doe mee met de challenge KapotIsNietOp

Kapotte meubels of apparaten verdienen een tweede leven. Niet alles wat kapot is, hoeft weg. Heeft u een mooi voorbeeld van kapotte of oude spullen die u heeft hergebruikt? Zend het in voor de challenge KapotIsNietOp en inspireer Nissewaard met uw nieuwe meubelstuk, apparaat of kunstwerk. Doe mee en inspireer andere Nissewaarders!

Hergebruiken is makkelijk

Op welke manier past u circulariteit toe in uw eigen huis? Hoe geeft u thuis spullen een tweede leven? De gemeente daagt inwoners uit om hun projecten in te zenden en mee te dingen naar de prijs voor de mooiste, beste creatie. Het kunnen voorwerpen zijn die u al eerder een nieuw leven hebt gegeven, maar u kunt ook speciaal voor deze challenge een originele bestemming verzinnen voor een oud of kapot voorwerp in huis.

Iedereen kan meedoen aan de challenge

Iedereen kan meedoen: schoolklassen, inventieve ondernemers, collega’s of gezinnen. U kunt meedoen met een klein of groot project. Voorbeelden zijn er genoeg: lege flessen die een lamp worden, een vintage radio omgebouwd tot tafel, een luie stoel van een oude autoband of de lege tv-doos getransformeerd tot een speelhuis.

Meedoen is eenvoudig

Bent u enthousiast geworden en doet u ook graag mee met de challenge? Stuur uw inzending vóór 1 april naar duurzaamheid@nissewaard.nl.

Vermeld hierbij het volgende:

  • Stuur 1 of meerdere foto’s mee waarop uw inzending goed te zien is
  • Geef uw project een mooie naam
  • Vermeld uw naam, telefoonnummer en adres
  • Vermeld met wie u aan het project heeft gewerkt
  • En vermeld van welk(e) product(en) het is gemaakt
  • Geef ook aan of uw toestemming geeft dat wij uw inzending als voorbeeld mogen gebruiken op verschillende media (denk aan krant, social media en de website)

Een jury, met onder andere de Klimaatburgemeester en de wethouder, beoordeelt de ingezonden projecten. U kunt tot en met 1 april 2024 uw project insturen. In de week daarna maken we de winnaar bekend.

Wint u de prijs?

Bent u de winnaar van de challenge? Dan komen wij bij u langs met de prijs. De winnaar wordt beloond met een abonnement op kratje Koekendorp: een groenten/fruit pakket van de lokale Boerderijwinkel Zevenbergen.