Hulp en advies

Kom langs bij het infopunt

De Energiecoaches helpen u als bewoner met praktische tips om snel geld te besparen, subsidies aan te vragen of adviezen over welke maatregelen u kunt nemen in uw woning. Energiecoach Rob is elke donderdagochtend aanwezig in wijkcentrum De Hoek (van 09.00 – 12.00 uur) en elke donderdagmiddag in wijkcentrum De Akkers (van 13.00 – 17.00 uur) om u kosteloos te adviseren. Bent u niet in de gelegenheid om op deze momenten langs te komen? Geen zorgen! Stuur dan een e-mail naar energiecoach@nissewaard.nl voor het maken van een (gratis) afspraak of het stellen van een vraag.

Doe de subsidiecheck

Kijk of u in aanmerking komt voor een subsidie. Zo is er in Nissewaard een subsidie voor groene daken en zijn er diverse landelijke subsidies voor VvE’s. Doe de check via duurzaambouwloket.nl.

ISDE Regeling van de landelijke overheid

Bent u eigenaar van een koopwoning? Dan kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt geld terugkrijgen bij een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, aansluiting op een warmtenet, elektrische kookvoorziening en met 5 typen isolatiemaatregelen.

Duurzaamheidslening

Als woningeigenaar kunt u een 'duurzaamheidslening' van maximaal € 25.000 aanvragen voor de aankoop van zonnepanelen of isolatiematerialen. Kijk voor meer informatie op de pagina duurzaamheidslening.

De energiecoach komt bij u langs!

Onze energiecoach Rob of één van onze andere energiecoaches komen graag bij u langs voor een adviesgesprek. Ze lopen samen met u uw huis door en kijken wat er allemaal mogelijk is om te besparen. Aan het einde van het gesprek ontvangt u een persoonlijk adviesrapport met tips en een inschatting van de besparing in euro’s.

Voor vragen over energie besparen of het maken van een afspraak mailt u naar energiecoach@nissewaard.nl of bel (0181) 442 855.

Bespaartips!

In de Bespaarwaaier vindt u allerlei makkelijke en leuke bespaartips voor in huis! Vraag hem aan via wijdoengroen@nissewaard.nl.

Regels bij een beschermd stads- of dorpsgezicht

Voor een gevel van een pand in een beschermd stads-of dorpsgezicht, wat je kan zien vanaf openbaar bereikbaar gebied, gelden bepaalde regels als het gaat over verduurzamen. Om iets aan de gevel te kunnen veranderen is vaak een omgevingsvergunning nodig. Tijdens het proces van de aanvraag wordt onder andere door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (eerder heette dat Erfgoedcommissie/Welstandscommissie) de aanvraag beoordeeld.

Het kan helpen om uw verduurzaam-plannen door te nemen met de gemeente voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt. U kunt hiervoor contact opnemen met Laura Bertels (l.bertels@nissewaard.nl). Zij is adviseur Erfgoed en Monumenten en kijkt graag met u mee. Dit gesprek is kosteloos.

Verduurzaam uw maatschappelijke organisatie met onze adviseur

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed, dan is er ook extra hulp! Voor maatschappelijke organisaties en bedrijven heeft de gemeente een adviseur Verduurzamen Maatschappelijk Vastgoed &
Bedrijfsvastgoed. Zijn naam is Jonathan Felipie. Hij geeft u kosteloos advies over hoe u uw organisatie of bedrijf stap voor stap kunt verduurzamen. Maak en afspraak met Jonathan door te mailen naar verduurzamen@nissewaard.nl, of bel naar 14 0181 en vraag naar Jonathan Felipie. Voor meer informatie kunt u ook alvast kijken op Verduurzaam uw organisatie met Jonathan.