Tour langs de boer

Iets wat ook onder duurzaam valt, is het inkopen van lokale streekproducten. Dus geen groenten, kaas of vlees die door de hele wereld worden ingevlogen, maar gewoon de producten die om te hoek gemaakt worden. Deze producten hebben ook vaak meer smaak en zijn verser dan het eten uit de supermarkt.

Klinkt dat niet aantrekkelijk? Kijk snel op de kaart waar in Nissewaard u de allerlekkerste producten kunt halen en ga langs! Op 4 november 2023 (in de Nationale Klimaatweek) is het extra leuk en lekker om langs te gaan op deze locaties, omdat ze dan allemaal iets extra’s kunnen voor jullie in petto hebben.

Kom ook langs bij Hof van Heden

Logo Hof van Heden

Ga op 4 november tijdens de Tour langs de Boer ook langs bij Hof van Heden. Deze boerderijwinkel is een van de voorlopers op het gebied van lokale producten promoten in de regio. Zij organiseren heel veel ontzettend leuke activiteiten op de boerderij, kijk vooral ook even op boerderijhofvanheden.nl.

Hof van Heden is een familieboerderij in Geervliet waar op een natuurvriendelijke manier pompoenen, droogbloemen, knoflook, aardappels, uien, suikerbieten en graan worden geteeld en verkocht.

Download hieronder de kaart van Tour langs de boer

Doe mee aan de challenge

Zoals vermeld kunt u ook meedoen aan de challenge van de Tour langs de boer. Bezoek zoveel mogelijk plekken op de kaart en verzamel “stempels”. Dat werkt als volgt:

  • Bij elke locatie krijgt u een uniek woord op uw flyer geschreven, dat zijn de “stempels”.
  • Maak aan het einde van de dag een foto van uw flyer met de “stempels” in beeld.
  • Stuur deze foto mét uw contactgegevens uiterlijk maandag 6 november naar duurzaamheid@nissewaard.nl.
  • Degene met de meeste stempels wint een krat met streekproducten van de deelnemende winkels.
  • Bij gelijkspel wordt de prijs verloot. De winkels die geen fysieke locatie hebben zijn uitgesloten van de challenge.

Meer tips voor streekproducten

Enthousiast geworden? Op deze websites vindt u meer informatie over streekproducten in onze omgeving.