Week van de Groene Tuin

Van 26 maart tot en met 1 april 2024 was het de Week van de Groene Tuin! Deze week waren er verschillende groene activiteiten georganiseerd waar u allemaal enthousiast aan heeft deelgenomen. Denk aan een webinar over een groene tuin of een groen balkon, een nieuwe rit van de Tegeltaxi, en een tocht met de fluisterboot.

26 maart: Webinar Feiten en fabels over een groene tuin

Op dinsdag 26 maart vond het webinar ‘Feiten en fabels over een groene tuin’ plaats. Tijdens het webinar vertelde tuinontwerpster Suze Peters alles over het vergroenen van tuinen en balkons. Via ons YouTube-kanaal kunt u het webinar nog een keer op uw gemak terugkijken.

27 maart: Tegeltaxi

Op 27 maart 2024 reed de Tegeltaxi voor de tweede keer door Nissewaard. Er waren heel veel aanmeldingen, waardoor er zelfs twee dagen nodig waren om alle tegels op te halen. En het was een groot succes: bij 35 adressen is er 31.000kg aan tegels opgehaald!

De opgehaalde tegels worden niet zomaar verbrand. Sterker nog: de bedoeling is om elke tegel die wordt opgehaald, opnieuw te gebruiken. Bij tegels kan dit op de volgende manier: de tegels wordt gebroken en dit gruis wordt onder nieuw asfalt en wegen waar zwaar verkeer overheen rijdt, gelegd. Dit zorgt ervoor dat de weg niet inzakt. Zo krijgen uw tegels dus een nieuwe functie terwijl u van een heerlijke groene tuin geniet.

Ook doet Nissewaard dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen. In de tussenstand van het kampioenschap staan we met Nissewaard er goed voor, maar we zijn er nog niet. Dus help mee en meld alle gewipte tegels aan op nktegelwippen.nl.

Heeft u een goed initiatief om veel tegels te wippen en kan de gemeente u ondersteunen? Mail dan naar duurzaamheid@nissewaard.nl en wie weet kunnen we u op weg helpen.

30 maart: Fluisterboot

Op 30 maart voeren we met de Fluisterboot door Bernisse. De enthousiaste gids nam zo’n 20 geïnteresseerde inwoners van Nissewaard mee op een mooie tocht door de natuur van Nissewaard.

Winactie regenton

Een hele succesvolle actie deze week, was de verloting van de twee regentonnen. De gemeente ontving meer dan 80 enthousiaste motivaties van inwoners die graag een regenton zouden willen hebben. De deelnemers spraken over een betere kwaliteit water voor de planten in de tuin, minder onnodig kraanwater verbruik en een duurzame groene toekomst. Ook waren er veel inwoners die dit ook graag aan hun kinderen willen meegeven.

Door de grote interesse hebben wethouder Chris Hottentot en Klimaatburgemeester Alfred Blokhuizen zaterdag 30 maart niet 2, maar zelfs 3 regentonnen uitgedeeld aan 3 gelukkige winnaars. Elke winnaar was ontzettend blij en trots om hun prijs in ontvangst te nemen.