Hulp voor maatschappelijke organisaties

Voor maatschappelijke organisaties in Nissewaard die actief zijn op het gebied van sport, welzijn, cultuur en leefbaarheid zijn er ook nieuwe financiële maatregelen om de energiekosten naar beneden te krijgen.

Maatschappelijke organisaties in Nissewaard die actief zijn op het gebied van sport, welzijn, cultuur en leefbaarheid, kunnen één keer per jaar een vergoeding van maximaal € 10.000,- ontvangen. Deze vergoeding is er om u te helpen bij het betalen van uw energiekosten voor 2023.

U kunt deze vergoeding aanvragen tot en met 30 juni 2023.

Uw gebouw energiezuinig maken is goed voor het milieu en uw portemonnee. Energiebesparende maatregelen kosten wel geld. De gemeente kan u daarbij financieel ondersteunen met een lening tegen gunstige voorwaarden. Als maatschappelijke organisatie of ondernemer kunt u een lening van maximaal € 100.000,- aanvragen. De duurzaamheidslening maatschappelijke organisaties en kleinbedrijf is een zakelijke lening voor energiebesparende maatregelen.

Uw gebouw energiezuinig maken. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee. Energiebesparende maatregelen kosten wel geld. De gemeente kan u daarbij financieel ondersteunen. Voor maatschappelijke organisaties is er een subsidie.

Als pandeigenaar kunt u een subsidie van maximaal € 2.500,- aanvragen. De subsidie is alleen te gebruiken voor energiebesparende maatregelen rondom uw gebouw.