Adriaan Herweijer van Rodenburg van Stichting Oud Geervliet ontvangt Nissewaardpenning

Adriaan Herweijer van Rodenburg, voorzitter van de Stichting Oud Geervliet, ontving de Nissewaardpenning uit handen van wethouder Jeroen Postma. Dit gebeurde na de onthulling van de Stadspomp in Geervliet op donderdag 4 april. De onthulling van de Stadspomp vond om 16.00 uur plaats op het Dorpsplein in Geervliet.

Adriaan Herweijer van Rodenburg is namens de Stichting Oud Geervliet nauw betrokken geweest bij de realisatie van het borstbeeld van Cornelis de Witt, de plaquette van Baldeaus in de kerk van Geervliet, de plaquette op de voormalige woning van Willem Tichelaar en de nieuwe Stadspomp die donderdag wordt onthuld op het Dorpsplein. Niet alleen de realisatie van deze projecten vergden veel inspanningen die vooral door Adriaan Herweijer van Rodenburg werden gedaan, ook het regelen van subsidies en de feestelijke gelegenheden eromheen waren bijzonder en goed georganiseerd. Zo bezocht de ambassadeur van Sri Lanka Geervliet voor de onthulling van de plaquette van Baldeaus en bezocht de voorzitter van de eerste kamer Jan Anthonie Bruijn Geervliet voor de onthulling van het borstbeeld van Cornelis de Witt.

Als vrijwilliger bij het Museum Stadhuis Geervliet geeft Adriaan vorm aan de tentoonstellingen. Hierbij is veel inzet nodig om het geheel er steeds weer mooi en interessant voor de bezoeker uit te laten zien. Als gastheer geeft hij rondleidingen aan bezoekers en scholieren. Recent is Adriaan Herwijer van Rodenburg voorzitter geworden van Stichting Oud-Geervliet nadat hij jarenlang bestuurslid was.

Ook is Adriaan redacteur van het blad OudNieuws en zorgt hij ervoor dat er ieder kwartaal weer een nieuw blad verschijnt waarin de geschiedenis van Geervliet en omstreken wordt vastgelegd en levendig blijft.

Op basis van deze onderbouwing heeft het college van burgemeester en wethouders geconcludeerd dat de heer Adriaan Herweijer van Rodenburg zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de medemens en daarmee de gemeenschapszin in de gemeente heeft bevorderd en om die reden voor toekenning van de Nissewaardpenning in aanmerking komt.

Foto-ok.nl Foto-ok.nl