Een hart onder de riem voor de ondernemers

In deze uitzonderlijke en voor u allen onzekere tijd hebben ondernemers in de detailhandel, de retail en in het bijzonder de horeca het zwaar. Daarom heeft wethouder Soeterboek gistermiddag samen met de centrummanager van de BIZ Stadscentrum Spijkenisse en een aantal Estronrunners van het promotieteam Go4it Promotions een bezoek gebracht aan een aantal winkels in het centrum en in andere wijken van Spijkenisse. Met een klein gebaar en een positieve boodschap staken zij de winkeliers een hart onder de riem.

Herstelbudget

De ondernemers hebben allemaal te lijden onder de coronamaartregelen, hoewel de een dat meer voelt dan de ander. Alle ondernemers kregen een presentje in de vorm van een klein kerstboompje voor op de toonbank met een boodschap voor het komende jaar.

We zijn natuurlijk blij dat er Rijksmaatregelen zijn, maar zien ook dat er branches zijn die hierbij te kort wordt gedaan. Denk hierbij aan onder andere de horeca. Wij proberen voor alle getroffen sectoren een steentje bij te dragen door middel van een herstelbudget in te zetten. De gemeenteraad heeft hiervoor € 500.000 beschikbaar gesteld.
Wethouder Soeterboek

Meer informatie daarover is te vinden op herstelbudgetnissewaard.nl.

Hart onder de riem

Toch is ook de persoonlijke aandacht voor ondernemers belangrijk, zo merkt de wethouder:

Hoe klein het gebaar op zich ook is, het staat voor de steun die wij, binnen onze mogelijkheden, aan onze ondernemers willen geven in deze moeilijke tijd. En we merken dat het directe contact met de winkeliers en andere ondernemers erg wordt gewaardeerd.
Wethouder Soeterboek

Op de kaart die de ondernemers van de wethouder ontvangen, toont de gemeente bij monde van de wethouder begrip voor de moeilijke situatie waarmee ondernemers te maken hebben. De gemeente spreekt ook de hoop uit dat we met elkaar deze nare situatie maar snel achter ons kunnen laten. Volgende week krijgen de ondernemers in de kernen uit handen van wethouder Soeterboek, Dennis Houkes van het BIZ en het promoteam van Go4it ook een kerstboom met kaart overhandigd.