Eerste opleveringen nieuwbouwproject Stella Nova in Sterrenkwartier Hoog Spijkenisse

Op 1 december vond de eerste oplevering plaats van het nieuwbouwproject Stella Nova in het herstructureringsgebied Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse. Om dit heuglijke moment te vieren overhandigden de verkoopmanager van ABB Bouwgroep en wethouder Mijnans, met inachtneming van de anderhalve meter afstand, de sleutel aan de nieuwe bewoners.

Opleveringen Stella Nova

De bestaande en verouderde portiekflats van Maasdelta zijn vervangen door gasloze en energiezuinige nieuwbouwwoningen. De nieuwbouw in de eerste fase van Sterrenkwartier Hoog bestaat uit een brede variatie van woningtypen en bevat zowel huur- als koopwoningen met in totaal 79 woningen, waarvan 51 sociale huurwoningen en 28 koopwoningen.

Door handhaving van de coronamaatregelen op de bouwplaats kon ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep gewoon doorgaan met bouwen. De bouw is voorspoedig verlopen en hierdoor kunnen de woningtypes Boogschutter en Waterman, die gelegen zijn aan het water, als eerste worden opgeleverd. Deze vier-onder-een-kapwoningen worden in december 2020 opgeleverd aan de nieuwe eigenaren. In het eerste kwartaal van 2021 volgen de woningtypes Tweeling en Weegschaal. Dit zijn heerlijk ruime rijwoningen die de wijk tot een mooi geheel maken. De huur-eengezinswoningen, -benedenwoningen en
-maisonnettes worden naar verwachting in het tweede kwartaal 2021 aan de huurders opgeleverd. De opleveringen van de huurappartementen zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 plaatsvinden. Ondertussen zorgt de gemeente ervoor dat de nieuwe bestrating op tijd gereed is, zodat alle woningen goed bereikbaar zijn.

Samenwerking

Nieuwbouwproject Stella Nova is tot stand gekomen door een samenwerking tussen ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep, woningcorporatie Maasdelta Groep en de gemeente Nissewaard. Alle partijen zijn trots op deze samenwerking en het voorspoedige verloop van het ontwikkel- en bouwproces. Zij wensen de bewoners veel plezier, geluk en gezondheid toe in hun nieuwe woning.

De vernieuwing van de wijk Sterrenkwartier Hoog is een vervolg op eerdere herstructureringen in Spijkenisse Noord. Wethouder Jan Willem Mijnans, verantwoordelijk voor wonen en de openbare ruimte in Nissewaard, is blij dat nu de eerste kopers de sleutel van hun huis hebben.

Een belangrijke stap weer naar een toekomstbestendige wijk. De mix van koop- en huurwoningen in het project zorgt voor een verdere differentiatie van de woningvoorraad in onze gemeente. Het zorgt voor verbetering van de leefbaarheid van de wijk. Ook wordt er straks voldoende groen toegevoegd aan de wijk. Omwonenden worden hier nauw bij betrokken.
Wethouder Jan Willem Mijnans

Ook René de Groot, bestuurder van Maasdelta Groep, is blij met de oplevering.

De oplevering van de eerste woning binnen de herstructurering van Sterrenkwartier Hoog is een bijzonder moment. Dit is pas de eerste fase, maar je krijgt al een goed beeld over hoe mooi de wijk er gaat uitzien. Deze duurzame woningen zijn een mooie aanvulling op de woningvoorraad in Spijkenisse. We leven in een vreemde tijd, waarin we feestelijke momenten zoals dit helaas niet samen kunnen vieren. Ik wens alle bewoners veel woonplezier.
René de Groot, bestuurder van Maasdelta Groep

De samenwerking krijgt een vervolg, alle partijen hebben de handen wederom ineen geslagen voor de ontwikkeling en bouw in de tweede fase van de herstructurering van Sterrenkwartier Hoog. Toepasselijk heeft deze nieuwbouw de naam Stella Nova fase 2 gekregen. Naar verwachting start de verkoop van de woningen in de tweede helft van 2021. Geïnteresseerden in een koopwoning in fase 2 van Stella Nova kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief op stellanova-spijkenisse.nl.

Kijk voor meer informatie over de herstructurering van Sterrenkwartier Hoog op sterrenkwartierhoog.nl.

Kijk voor meer informatie over de aanleg van de buitenruimte in Sterrenkwartier op nissewaard.nl/werkinuitvoering.