Energietoeslag aanvragen met drie maanden verlengd

Inwoners hebben nog drie maanden extra de tijd om de eenmalige energietoeslag over 2023 aan te vragen. De laatste dag voor het indienen van aanvragen is vrijdag 31 mei en kan via de website van de gemeente. De eenmalige energietoeslag van 1300 euro is bedoeld voor de hoge energiekosten. Deze toeslag is voor huishoudens met een inkomen tot en met 120 procent van het sociaal minimum. De energietoeslag aanvragen kan via nissewaard.nl/energietoeslag met behulp van DigiD.

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is eveneens geopend voor aanvragen. Deze aanvraag doet u via de website van Noodfonds Energie. Dit nationale noodfonds, vergelijkbaar met de gemeentelijke energietoeslag, is speciaal bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen en hoge energiekosten. Het fonds biedt financiële ondersteuning voor het betalen van energierekeningen en draagt bij aan het voorkomen van energieschulden. Toekenning van steun is afhankelijk van het bruto-inkomen en de hoogte van de energierekening.

Voorwaarden

  • U heeft een contract voor gas, stroom of stadswarmte.
  • U heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat is een bruto-inkomen per maand van maximaal € 3.200 (alleenstaand) of € 4.480 (samenwonend). In dit bedrag zit ook 8% vakantiegeld. Andere toeslagen worden niet meegerekend.
  • U krijgt een rekening van de energieleverancier die hoger is dan 8 tot 10% van het bruto-inkomen.

Het Tijdelijke Noodfonds Energie kan tot en met 31 maart 2024 aangevraagd worden via noodfondsenergie.nl.