Finaleplek voor High Five

De manier waarop de gemeente Nissewaard met High Five de onderdelen Cultuur, Natuur, Sociaal en Sport de diverse partijen met elkaar verbindt, van organisaties tot aan inwoners, dingt mee naar de winst van de jaarlijkse competitie GemeenteDelers. High Five behoort tot een van meest succesvolle gemeentelijke initiatieven.

GemeenteDelers competitie

GemeenteDelers biedt tijdens de jaarlijkse competitie gemeenten en de VNG de kans om succesvolle initiatieven boven tafel te krijgen en innovatieve teams en individueel lef te waarderen. Het gaat daarbij om onderwerpen die gekenmerkt worden door lokale kracht, maar potentiële landelijke kwaliteit hebben. Gedacht kan worden aan een mooi en waardevol project, product, ontwikkeling, werkwijze of  vernieuwing. Groot of klein: dat maakt niet uit. Het is een competitie van en voor 352 gemeenten met als trefwoorden aandacht, trots en waardering.

Finale bereikt

De werkwijze van High Five binnen de gemeente Nissewaard heeft de finale bereikt. Van de vierenzestig ingestuurde initiatieven behoort High Five tot een van de meest succesvolle. Tijdens een digitaal bezoek konden juryleden in een 2,5 uur ‘digitaal on tour trip’ met eigen ogen gezien hoe High Five in de praktijk wordt ingezet. Zo gingen ze digitaal mee van buurtmoestuin in de Kreek naar groep 7 van de Rank waarin kinderen vertellen over High Five initiatieven, zoals een rookvrije school, kennismakingsdagen sport, natuur- en cultuuractiviteiten, groene schoolpleinen en de kindergemeenteraad. Daarna gingen ze mee naar dansstudio KP en ondernemer De Jongens Van. Zij vertelden over hun maatschappelijke rol die zij in Nissewaard spelen. Alle organisaties die zich inzetten op een van de High Five onderdelen, dit kan zijn op het vlak van sociaal, maatschappelijk, ontwikkeling, beweging, duurzaam, ontvangen een High Five tegel als waardering voor hun inzet. In totaal hebben al 150 organisaties in Nissewaard een High Five tegel gekregen.

Speciaal voor deze jaarlijkse competitie is alle informatie samengevoegd en leest u op highfivenederland.nl.

Wilt u ook meedoen met High Five als organisatie of bedrijf? Neem dan contact op via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl.