Gedeeltelijke afsluiting Spijkenisserbrug

Op zaterdag 30 september 2023 is de Spijkenisserbrug vanaf Hoogvliet richting Spijkenisse afgesloten voor wegverkeer van 07.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf Spijkenisse richting Hoogvliet blijft de brug open met een snelheidsbeperking van 30km/uur. Rijkswaterstaat voert overdag inspecties uit aan het wegdek van de brug. Auto- en vrachtverkeer in de richting van Spijkenisse moet rekening houden met een omleidingsroute en 5 tot 10 minuten extra reistijd. De brug blijft beschikbaar voor fietsers en voetgangers.

Omleidingen

Wegverkeer komend vanaf Hoogvliet wordt omgeleid via de A15 Botlekbrug. Ter plaatse informeert Rijkswaterstaat de weggebruiker over de afsluiting en omleiding. Het vaarwegverkeer ondervindt geen hinder van deze inspectie. Ook het fiets- en voetpad blijft beschikbaar.

omleidingsroute

Landbouwverkeer kan helaas geen gebruik maken van de omleiding.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroute op de borden langs de weg.

Inspectie bij daglicht

Rijkswaterstaat voert een inspectie uit aan het wegdek van de Spijkenisserbrug. Voor het verkrijgen van de juiste inspectieresultaten is daglicht nodig waardoor de werkzaamheden plaatsvinden van 07.00 uur tot 17.00 uur en de brug in de richting van Spijkenisse is gestremd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Rijkswaterstaat.nl of Vananaarbeter.nl. Hebt u vragen over de werkzaamheden? Twitter naar @Rijkswaterstaat of @RWS_WNZ of bel 0800 – 8002 (gratis).