Geef je op voor de Verkiezing Kinderburgemeester Nissewaard

In Nissewaard is dit jaar een nieuwe verkiezing: de Kinderburgemeester van Nissewaard. Deze verkiezing is een vervolg op de verkiezingen De Liefste Oma en Opa van Nissewaard. Alle kinderen tussen de 7 en 13 jaar kunnen zich opgeven, of opgegeven worden door de ouders of grootouders. De kinderen moeten wel in Nissewaard wonen.

Wat doet de kinderburgemeester?

Aan de kinderburgemeester wordt gevraagd wat er precies zou moeten gebeuren in Nissewaard om het voor kinderen fijner te maken. Daarnaast loopt de kinderburgemeester een dag mee met burgemeester Salet, wordt deze kinderburgemeester geïnterviewd door de krant, komt hij of zij misschien wel op tv en praat hij of zij met de politie over de veiligheid in Nissewaard.

De kinderburgemeester eet misschien ook nog wel een taartje met een echtpaar dat 60 jaar getrouwd is en verricht wellicht nog een officiële handeling samen met de burgemeester. In ieder geval is hij of zij voor één dag de kinderburgemeester van Nissewaard.

Alle kinderen kunnen opgegeven worden via Aanmelden kinderburgemeester.

Stemmen tot 27 mei

Hier staan ook een paar vragen die beantwoord moeten worden. Dit kan tot 30 april, waarna er via de Facebookpagina van de gemeente gestemd kan worden. Stemmen gebeurt tot 27 mei waarna een jury uiteindelijk kiest wie er op zaterdag 9 juni gaat strijden om de eer in Theater de Stoep van 10.30 uur tot 12.30 uur.

Alle kinderen zijn die ochtend welkom in Theater de Stoep samen met broers, zussen, ouders, opa’s en oma’s. Naast dat het kind voor een dag kinderburgemeester van Nissewaard is en mee mag lopen met burgemeester Mirjam Salet, mag de winnaar ook met vijf vriendjes of vriendinnetjes naar Jump XL.

Kinderburgemeester Nissewaard 2018