Gratis planten of bijenhotels bij uw buurtevenement

De bloemen en planten staan weer in bloei en de vlinders, vogels en bijen komen weer tevoorschijn. Als gemeente vinden we het belangrijk om de natuur en groen genoeg ruimte te geven in Nissewaard. Zo houden we de gemeente gezond en hebben we minder last van de veranderingen in het klimaat.

Daarom stimuleert de gemeente het vergroenen van uw eigen tuin of balkon: bij verschillende buurtinitiatieven deelt de gemeente een aantal gratis planten of bijenhotels uit om u en uw buren te helpen de buitenruimte groen in te richten. Organiseert u binnenkort zelf een buurtactiviteit? Denk aan een kleine markt, een gezellige buurt-dag, of een andere activiteit waar iedereen in uw buurt of wijk bij kan aanhaken. Lees dan hier hoe u mogelijk de kraam met gratis planten of bijenhotels kunt aanvragen en onder welke voorwaarden deze op uw buurtactiviteit kan komen te staan.

Aanmelden

Organiseert u een buurtinitiatief en zou u hier graag een kraam met planten of bijenhotels hebben staan? Mail uw aanvraag naar duurzaamheid@nissewaard.nl.

Voorwaarden

  • De aanvraag moet minimaal 4 weken voor aanvang van het evenement worden ingediend.
  • Afhankelijk van capaciteit en beschikbaarheid wordt dan gekeken of er iemand planten of bijenhotels kan komen uitdelen.
  • Er is niet voor iedereen een gratis plant. De gemeente neemt, afhankelijk van de grootte van het evenement, een aantal planten of bijenhotels mee om uit te delen.
  • Ook wordt er gekeken naar de buurt. Als de gemeente eerder in dezelfde buurt of wijk al met een dergelijke kraam aanwezig is geweest, kan het zijn dat de gemeente niet bij uw evenement langskomt.
  • De evenementen moeten voor iedereen in de buurt of wijk toegankelijk zijn en in de wijk plaatsvinden. Een evenement op een sportvereniging valt bijvoorbeeld niet binnen de richtlijnen.
  • Let op! We sluiten maximaal 2 keer per maand aan bij een evenement.
Foto van een kraam met planten