Herinrichting busstation

In 2024 is Heijmans begonnen met fase 7 van de renovatie van metro-busstation Spijkenisse Centrum. Deze fase bestaat uit de herinrichting van het busstation en het aanleggen van een gescheiden rioolstelsel. Om dit te realiseren zijn de bushaltes tijdelijk verplaatst. En is er langs het Schepenpad een tijdelijke (bewaakte) fietsenstalling opgezet voor veilige stalling tijdens deze periode. Momenteel rondt Heijmans de laatst ondergrondse werkzaamheden af van fase 7. Bovengronds zijn de stoepbanden geplaatst en wordt er gewerkt aan de bestrating van de trottoirs.

De volgende stappen bestaan uit het asfalteren en het herinrichten van de nieuwe bushaltes. Eind mei is de herinrichting van de nieuwe haltes aan de zuidzijde van het station klaar, en rijden de bussen vanaf deze nieuwe haltes. Na afronding van de werkzaamheden aan de zuidzijde van het busstation, gaat de herinrichting van start aan de noordzijde.

Blijf op de hoogte van de voortgang door het project 'Herinrichting metro-busstation Spijkenisse' te volgen via de Nissewaard Bouwt-app. Hiermee blijft u op de hoogte van de werkzaamheden en kunt u eventuele vragen stellen aan het team van Heijmans.