Kinderboerderij De Trotse Pauw vrij van vogelgriep

Kinderboerderij De Trotse Pauw is vrij van vogelgriep. In augustus 2022 werd op de kinderboerderij vogelgriep vastgesteld waarna alle vogels geruimd moesten worden. Na drie maanden van leegstand en het regelmatig ontsmetten van de hokken mochten er in januari weer nieuwe vogels komen. De nieuwe vogels zijn vorige week nogmaals getest op het vogelgriepvirus en deze week kwam de uitslag binnen waaruit blijkt dat de kinderboerderij vrij is van vogelgriep.

Inmiddels zijn er weer kalkoenen, parelhoenders en kippen te bewonderen. Half maart is het nieuwe pauwenverblijf gereed waar naast pauwen ook nieuwe kippen in komen.

Afschermplicht voor kinderboerderijen geldt landelijk nog steeds. Deze afschermplicht is er om te voorkomen dat vogels in contact komen met zieke wilde vogels of hun uitwerpselen. De vogels van de kinderboerderij zitten dus nog steeds in hokken en lopen nog niet vrij rond. De afschermplicht geldt ook voor houders van hobbyvogels. Meer informatie over de afschermplicht is te vinden op nvwa.nl.