Nissewaardpenning voor Henk Gaasbeek

Henk Gaasbeek heeft op 4 december 2020 de Nissewaardpenning ontvangen. Burgemeester Foort van Oosten en wethouder Martijn Hamerslag overhandigden hem de penning thuis. Henk Gaasbeek heeft zich op bijzondere wijze ingezet voor de gehandicapte medemens en daarmee bijgedragen aan een meer inclusieve samenleving binnen de gemeente Nissewaard.

Henk Gaasbeek is al vele jaren nauw betrokken bij atletiekvereniging Spark. Hij was in 1995 een van de oprichters van het team verstandelijk beperkte atleten van atletiekvereniging Spark. Dit team bestaat dit jaar 25 jaar. Hij is een gedreven en deskundig trainer, weet de sporters te stimuleren en heeft aandacht voor elke sporter persoonlijk. De groep VB-atletiek staat vooral voor plezier en verantwoord bewegen en helpt de verdere ontwikkeling van de motorische mogelijkheden van de sporters. Daarnaast is het voor de beleving van de sporters ook belangrijk dat er een zo goed mogelijke prestatie wordt geleverd. Henk voelde dit heel goed aan en wist dit beide op een fantastische wijze te bereiken.

Henk Gaasbeek heeft racerunning geïntroduceerd bij Spark; een race-runner is een driewielig loopframe zonder pedalen waarmee atleten met een lichamelijke beperking zich kunnen voortbewegen door te lopen of te rennen.

Henk heeft wekelijks training gegeven, onderhoudt de contacten met de ouders en is trainingsco├Ârdinator van de groep trainers. Daarnaast regelt hij ook de deelname van de atleten aan wedstrijden. Henk is ook twee keer mee geweest naar de Special Olympics: in China en Abu Dhabi.