Tour de France Femmes door Nissewaard

De grootste wielerronde voor vrouwen ter wereld start voor het eerst buiten Frankrijk. Deze historische openingsetappe maakt op 12 augustus een mooie ronde over Voorne-Putten en komt door Nissewaard! Via een spectaculaire route door de nieuwe Blankenburgtunnel koersen de grootste rensters van de wereld Voorne-Putten op.

Ontzettend gaaf dat de Tour de France Femmes ook Nissewaard aan doet. Zuidland en Abbenbroek ademen wielrennen en zijn plaatsen waar kampioenen vandaan komen. Dat kan ook niet anders op hét fietseiland Voorne Putten, waar je zonder een verkeerslicht tegen te komen een ronde van zo'n 75km kan fietsen. Maar waar ook heel veel te ontdekken is in polders, stadjes, dorpen en steden. De doorkomst op 12 augustus belooft een mooi fietsfeest te worden en ik daag iedereen uit daaraan mee te doen en aan bij te dragen!
Jeroen Postma, wethouder Sport

De route

De eerste etappe start in Rotterdam en eindigt in Den Haag. Het is een vlakke rit van 124 kilometer. Na Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen rijdt het peloton door de nieuwe Blankenburgtunnel naar Voorne aan Zee. Na de tunnel gaat de route door Hellevoetsluis, Oudenhoorn naar Nissewaard. Vervolgens rijden ze doorde Blankenburgtunnel via Maassluis en het Westland naar Kijkduin, waar de finish is. Sommige wegen zullen op 12 augustus korte tijd afgesloten zijn. We informeren u hierover op deze pagina en via onze social mediakanalen.

Oproep aan ondernemers en (sport)verenigingen

Met bijna 200 kilometer aan fietspaden kun je hier alle kanten op. Of je nu op een racefiets zit, op een mountainbike, toerfiets, e-bike of duofiets. Fietsen verveelt hier nooit! Daarom willen we in de maanden voorafgaand aan de Tour de France Femmes al laten zien, dat we het fietseiland bij uitstek zijn.

Het zou natuurlijk mooi zijn als (wielersport)verenigingen en ondernemers ook meedoen aan de Tour de France Femmes. We nodigen u daarom van harte uit om activiteiten te organiseren in het kader van de Tour de France Femmes. Waar kunt u aan denken? Bijvoorbeeld aan een wielerlunchmenu, (water)fietstocht, spinning marathon, fietscrowdfunding, open dag wielerclub en ga zo maar door! De bedoeling is dat wij dan alle activiteiten gaan delen op de fietskalender Voorne-Putten. Hoe precies, gaan we nog verder uitwerken.

Heeft u een leuke activiteit in het kader van de Tour de France Femmes? Laat het ons weten via communicatie@nissewaard.nl. We denken graag met u mee!

Meer informatie vindt u op de website van de Tour de France Femmes.