Win een appelboom!

Gemeente Nissewaard wil samen met haar inwoners de leefomgeving vergroenen. Onze leefomgeving wordt namelijk steeds warmer en natter. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen, helpt. Gelukkig kunnen we er samen wat aan doen!

Winactie

Tijdens De Groene Tuin Weken (van 5 april t/m 28 april) dagen we u uit om uw eigen tuin, balkon of terras te vergroenen. Het motto: steen eruit, boom erin. Hoeveel stenen haalt u uit uw tuin? Wat heeft u al gedaan voor het vergroenen van uw tuin? Inspireer anderen! Deel uw groene idee op deeltuinen.nl/win.

U kunt deelnemen tot en met 25 april 2021.  Met uw deelname maakt u kans op 1 van de 25 Elstar appelbomen die we onder de inzenders in Nissewaard verloten.

Steen eruit, groen erin

Als we stenen vervangen door groen kan het water in de bodem zakken, daalt de temperatuur en wordt fijnstof afgevangen. Dat is gezonder voor ons, dieren vinden weer een leefgebied en het leven in de bodem verbetert. Bovendien is een groene omgeving aantrekkelijk en om van te genieten.

Vergroenen met bomen

De gemeente Nissewaard, Operatie Steenbreek, Stichting Deeltuinen, Tuinbranche Nederland, De Tuinen van Appeltern en een aantal andere gemeenten slaan de handen ineen met deze actie voor het vergroenen van tuinen. Bomen vangen CO2 op, waardoor er minder CO2 in de lucht komt. Achter de appelboom schuilt ook een mooie symboliek. De boom staat voor vertrouwen en dankbaarheid. Door het planten van een appelboom plukt u straks letterlijk en figuurlijk de vruchten.