Woningbouwproject Centrumpoort in Spijkenisse officieel van start

In het centrum van Spijkenisse verrijst Centrumpoort, een woningbouwproject dat het centrum nieuwe allure geeft. Op vrijdag 24 juni heeft wethouder Mijnans namens gemeente Nissewaard de start van de bouw ingeluid. Dit gebeurde met een feestelijke handeling rondom de officiële heipaal. Dit moment markeert de start van de bouw van de eerste fase van 222 appartementen aan het Kolkplein.

“Het heien is nu begonnen en daarmee zien we de komende tijd weer een mooi project werkelijkheid worden uit ons meerjarig programma “Nissewaard naar 2040”. Hiermee werkt het college aan meer groen, goede bereikbaarheid, fijn wonen en ruimte om te werken”, legt wethouder Jan Willem Mijnans uit (Nissewaard naar 2040 en Wonen). “Ook laat dit project zien hoe we oplossingen vinden voor de leegstand van winkels en de toenemende vraag naar woningen. Met Centrumpoort transformeren we namelijk een winkelgebied in een woongebied. Een transformatie die ook op financiële bijstand van de provincie Zuid-Holland mocht rekenen”, zegt Mijnans. 

Nieuwe allure

Ook wethouder Chris Hottentot (Ruimtelijke ontwikkeling en Duurzaamheid) was aanwezig bij de officiële en feestelijke aftrap aan het Kolkplein. “Centrumpoort is een veelzijdig project dat niet alleen voorziet in appartementen in verschillende prijsklassen en in huur- en koopwoningen, maar het zorgt ook voor een geheel nieuwe aanblik van het centrum”, vult Hottentot aan. “Er komt als het ware een hele nieuwe toegangspoort waarin ook de latere realisatie van woningbouwproject Blok 45 onderdeel van is. Zo krijgt het centrum een nieuwe entree en nieuwe allure.”

Over het project

Centrumpoort is een ontwikkeling van Haagsebaan Vastgoed (een samenwerking van Stevast Ontwikkeling en Nissevast). Op het Kolkplein komen drie bouwblokken met in totaal 150 appartementen en parkeerplaatsen. Blok 45 ligt tegenover het Kolkplein op de hoek van Schenkelweg en de Dr. J.M. den Uyllaan. Hier komen twee bouwblokken met 72 appartementen en parkeerplaatsen. De bouw van de eerste fase is nu officieel gestart, dit zijn 96 huurwoningen. Daarna volgen meerdere fasen. Eind 2026 staat de oplevering van de laatste fase van Centrumpoort op de planning. De eerste fase op het Kolkplein wordt gerealiseerd door Dura Vermeer Bouw Zuid BV uit ’s-Hertogenbosch.

ZOA

Ook Joëlle Graafland en Benjamin Roobol van Haagsebaan Vastgoed zijn enthousiast: “Mooi om mee te mogen werken aan de transformatie van dit gebied. We zijn blij dat we nu echt van start gaan met deze kwaliteitsimpuls van het centrumgebied.” Tijdens de feestelijke gebeurtenis afgelopen vrijdag heeft Haagsebaan Vastgoed ook een cheque overhandigd aan ZOA. ZOA is een non-profitorganisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. Mede met het geld dat door Haagsebaan Vastgoed wordt geschonken kan ZOA de omstandigheden creëren om ervoor te zorgen dat kinderen in Nigeria weer naar school te laten gaan.

Foto wethouders Mijnans en Hottentot start bouw Centrumpoort