In Nissewaard wordt afval gescheiden ingezameld door Reinis. De laagbouw heeft 3 minicontainers: Plastic, metalen en drankkartons (PMD), Oud papier en karton (OPK) en Groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Restafval gooit u in de ondergrondse containers. De hoogbouwwoningen brengen PMD en OPK naar een ondergrondse container in de buurt. Via de Afvalkalender op reinis.nl kunt u bekijken wanneer welke container naar buiten moet.
Minicontainers
PMD (paarse deksel)
Al het afval uit de PMD-container wordt gerecycled. Hiervan worden weer plastic bekers, fleece truien en nieuwe verpakkingsmaterialen gemaakt. Zorg dat plastic verpakkingen, zoals flessen en blikjes, altijd leeg zijn. Ze hoeven niet schoon te zijn. De doppen kunt u erop laten zitten. Op recyclemanager.nl staat wat in de PMD-container mag. Reinis heeft ook een eigen app op reinis.nl. Als u twijfelt, gooi uw afval dan bij het restafval. Hard plastic (zoals pvc-pijp) mag niet bij het PMD. Dit kunt u gratis inleveren bij de Stadswerf of het Mobiel Milieustation.
GFT (groene deksel)
De laagbouw heeft standaard een kleine GFT-bak van 140 liter. Deze kunt u omruilen voor een bak van 240 liter. Als u in de hoogbouw woont, gooit u het GFT-afval bij het restafval.
OPK (blauwe deksel)
Papier en karton wordt apart verzameld en direct gerecycled tot nieuw papier.
Restafval in ondergrondse containers
Restafval gaat gratis in de ondergrondse container bij u in de buurt. Deze staan op loopafstand. Heeft u moeite met afval wegbrengen? Vraag dan of buren, vrienden of familie kunnen helpen.
In de klep van de container passen zakken van 40 liter. Stop ze niet te vol, anders komt de klep vast te zitten. De containers hebben een vullingsgraadsysteem. Als ze voor 80% vol zijn, krijgt Reinis een seintje dat ze moeten worden geleegd. Is de container toch vol of zit de klep vast? Neem contact op via info@reinis.nl of (0181) 612 864. Plaats afval nooit naast de container. U riskeert een boete.
Afvalpas
Met de afvalpas van Reinis maakt u alle ondergrondse containers in uw buurt open om uw restafval te deponeren. De pas is adresgebonden, niet persoonsgebonden. Laat de pas bij verhuizing daarom achter. De pas registreert niet wát en hoeveel u weggooit. De pas registreert wel waar en hoe vaak gedeponeerd wordt. Reinis kan met deze informatie het ophaalschema bijstellen. U heeft de afvalpas ook nodig om grofvuil weg te brengen op de Stadswerf.
Bent u net verhuisd en heeft u nog geen pas? Met het bewijs van inschrijving van de gemeente Nissewaard kunt u bij Reinis de pas gratis aanvragen. Bij verlies of beschadiging van de pas kunt u bij Reinis tegen betaling een nieuwe aanvragen.
Grofvuil op de Stadswerf
Grofvuil kunt u wegbrengen op de Stadswerf (Mosterweg 1, Spijkenisse). U kunt 8 keer per jaar gratis afval brengen tot 1m³ per keer en 4 extra bezoeken aanschaffen. Hiervoor heeft u de afvalpas nodig. Het is niet toegestaan om bouw- en sloopafval en grond aan te bieden. U kunt grofvuil ook thuis laten ophalen. Per melding wordt er maximaal 5m³ grofvuil opgehaald. De eerste m³ kost € 23,85. Elke volgende m³ kost € 6,75. Maak voor het ophalen een afspraak op reinis.nl.
Openingstijden
Maandag 10:00 - 16:00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 07:30 - 16:00 uur
Zaterdag 07:30 - 15:00 uur
Zondag 09:00 - 13:00 uur
Mobiel Milieustation
Bedrijfsafval
Bedrijfsafval mag nooit in een minicontainer en kan niet op de Stadswerf worden ingeleverd. Bedrijven kunnen met hun afval terecht op 2 locaties in Rotterdam-Waalhaven:
- Suez Recycling | Waalhavenweg 50 (havennr. 2524), 3089 JJ Rotterdam
- Renewi | Ophemertstraat 9 (havennr. 2524), 3089 JJ Rotterdam
laagbouw krijgt standaard een kleine bak van 140 liter. Deze kunt u omruilen voor een bak van 240 liter. Als u in de hoogbouw woont, gooit u het GFT-afval bij het restafval.
OPK (blauw deksel)
Papier en karton wordt apart verzameld en direct gerecycled tot nieiw papier.
Openingstijden
Maandag 10.00 - 16.00 uur
Dinsdag 07.30 - 16.00 uur
Woensdag 07.30 - 16.00 uur
Donderdag 07.30 - 16.00 uur
Vrijdag 07.30 - 16.00 uur
Zaterdag 07.30 - 15.00 uur
Zondag 09.00 - 13.00 uur