Beheer openbare verlichting

In Nissewaard staan zo'n 16.000 lantaarnpalen met 17.000 lampen of LED's erin. Deze verlichting zorgt voor sociale veiligheid, sfeer en verkeersveiligheid. De gemeente onderhoudt de verlichting.

Energiezuinig

Nissewaard werkt al jaren aan duurzame en energiezuinige verlichting. Lampen die nu kapot gaan worden, indien mogelijk, vervangen door LED verlichting. LED gaat tot wel 20 jaar mee, dus hoeft minder vaak vervangen te worden. Met LED besparen we op stroom- en onderhoudskosten.

Welke verlichting beheert de gemeente niet? Reclame-, feest- en sportveldverlichting valt niet onder de openbare verlichting. De verlichting van derden die grenst aan de openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld achterpaden, valt ook niet onder het beheer van de gemeente.

Storing melden

Kapotte verlichting kan 2 oorzaken hebben. Ondergronds kan een kabelbreuk zitten of bovengronds is een lamp kapot. Onderhoudsaannemer CityTec verhelpt de bovengrondse storing in de regel binnen 5 werkdagen. Een ondergrondse storing is meestal een storing aan het netwerk waardoor mogelijk meerdere lampen niet werken. Stedin verhelpt deze in de regel binnen 10 werkdagen. U kunt een storing melden via Melding Openbare Ruimte.