Speelplekken

In Nissewaard staan 1.232 speelobjecten verspreid over 262 locaties in onze gemeente. Dit zijn vooral speeltuinen en toestellen, maar ook de natuurspeeltuinen en openbare sportlocaties met voetbal, basketbal, tennis en panna. Ieder jaar inspecteren we de speelplekken, voeren we onderhoud uit en renoveren wij speelplekken samen met de buurtkinderen en hun ouders.

Ieder jaar inspecteren we de speelplekken. We controleren de veiligheid en voeren kleine en grote reparaties uit. Per jaar worden ongeveer 20 speelplekken gerenoveerd. Dit kan gaan om een deel of een complete vervanging van de speelplek. Er wordt steeds gewerkt met een prioriteitenlijst, want we kunnen niet alle plekken tegelijkertijd opknappen. Vaak wordt ook de nabije omgeving opgeknapt, zoals de bestrating, de bomen en riolering. Op deze manier werken wij integraal en kunnen we de kosten en overlast beperken.

De gemeente vindt het erg fijn om bij een renovatie de buurtkinderen en hun ouders te laten meedenken. Dan wordt het ook echt hĂșn speelplek. Bij het inrichten van een speelplek houden we rekening met afwisseling tussen materialen, toestellen en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan hout en RVS, maar ook de soorten speelobjecten. We willen voor ieder wat wils.

Wilt u iets melden over een bestaande speelplek? Bijvoorbeeld omdat er schade is? Dit kan via Melding Openbare Ruimte.