Bereikbaarheid

De gemeente Nissewaard ligt op het eiland Voorne-Putten en is met de auto en het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Met de auto

Vanaf de A15 neemt u afrit Spijkenisse. U kunt de gemeente Nissewaard ook bereiken via de N57, de Groene Kruisweg of vanuit Oud-Beijerland met de veerboot. In Nissewaard is voldoende parkeergelegenheid in alle kernen en wijken. Rondom het winkelcentrum van Spijkenisse kunt u voordelig parkeren. Er zijn vijf ruime parkeergarages in en rondom het centrum. Voor een bezoek aan het stadhuis kunt u gebruik maken van de Stadhuisgarage (Raadhuislaan 104) of City Plazagarage (Dr. J.M. Den Uyllaan 1).

Openbaar vervoer

Vanaf Rotterdam, Schiedam en Den Haag kunt u Spijkenisse bereiken met metrolijn C, D of E. Kijk voor de dienstregeling op ret.nl.

Vanaf de metrostations in Spijkenisse vertrekken bussen naar de woonwijken en andere kernen van Nissewaard. Vanaf metrostation Spijkenisse Centrum is het 6 minuten lopen naar het stadhuis. De bussen 85 en 87 stoppen direct voor het stadhuis. Kijk voor de dienstregeling op ebs-ov.nl/voorne-putten-rozenburg

Belbus 107

Tussen Oudenhoorn en Geervliet rijdt een Belbus (lijn 107). De bus rijdt 7 dagen per week tussen Oudenhoorn - Zuidland - Abbenbroek - Heenvliet - Geervliet. Reizigers moeten tenminste een uur van tevoren de rit reserveren via telefoon: (0181) 45 13 07. Kijk voor de dienstregeling op ebs-ov.nl/voorne-putten-rozenburg.

Watertaxi

De snelle watertaxi's bevaren het hele gebied tussen Spijkenisse en Kinderdijk. Ritten verder weg, bijvoorbeeld naar Dordrecht en Hoek van Holland, zijn ook mogelijk. De watertaxi meert aan in de haven van Spijkenisse. Kijk voor de dienstregeling op watertaxirotterdam.nl.