Bereikbaarheid

De gemeente Nissewaard ligt op het eiland Voorne-Putten en is met de auto en het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Vanaf de A15 neemt u afrit Spijkenisse. U kunt de gemeente Nissewaard ook bereiken via de N57, de Groene Kruisweg of vanuit Nieuw-Beijerland met de veerpont. In Nissewaard is voldoende parkeergelegenheid in alle kernen en wijken. Rondom het winkelcentrum van Spijkenisse kunt u voordelig parkeren. Er zijn vijf ruime parkeergarages in en rondom het centrum. Voor een bezoek aan het stadhuis kunt u gebruik maken van de Stadhuisgarage (Raadhuislaan 106) of City Plazagarage (Dr. J.M. Den Uyllaan 1).

Vanaf Rotterdam, Schiedam kunt u Spijkenisse bereiken met metrolijn C of D. Kijk voor de dienstregeling op ret.nl.

Vanaf metrostation Spijkenisse Centrum is het 6 minuten lopen naar het stadhuis. Bus 87 en de Spijkhopper stoppen direct voor het stadhuis. Kijk voor de dienstregeling op ebs-ov.nl.

Vanaf de metrostations in Spijkenisse vertrekken bussen naar de woonwijken en andere kernen van Nissewaard.

Lijn 84

Schenkel en Maaswijk

Lijn 87

Halfweg, Schiekamp-Hoogwerf, Centrum, Groenewoud,
Waterland en Gaard.

Spijkhopper

De Elementen, de Ommering, de Hoek, Sterrenkwartier, Vogelenzang, Akkers en Vriesland. De Spijkhopper rijdt op reservering. U kunt tot 30 minuten voor vertrek reserveren via ebs-ov.nl of door te bellen naar telefoonnummer: 088 655 77 24.

Vaste spitslijnen

Naast de Spijkhopper rijden per 7 januari 2024 vaste spitslijnen met halfuurdienst met een grote bus: lijn 281 voor de Elementen en lijn 285 voor de Hoek, Vogelenzang, Akkers en Vriesland.

De bedieningstijden van de vaste spitslijnen betreffen de spitsuren op werkdagen van 07.00 tot 09.00 uur en 14.30 tot 18.30 uur. Kijk voor de precieze vertrektijden op ebs-ov.nl.

Lijn 403 en 404

Geervliet en Heenvliet

Lijn 106

Hekelingen, Simonshaven en Zuidland

Tussen Oudenhoorn en Geervliet rijdt een Belbus (lijn 107). De bus rijdt 6 dagen per week tussen Oudenhoorn - Zuidland - Abbenbroek - Heenvliet - Geervliet. Reizigers moeten tenminste een uur van tevoren de rit reserveren via telefoon: (06) 57 33 09 15. Kijk voor meer informatie op ebs-ov.nl.

De Maasvlaktehopper biedt een verbinding met OV naar verschillende locaties op de Maasvlakte. Op busstation Rugge in Brielle kunt u overstappen op de Maasvlaktehopper. U reist naar dit busstation met een reguliere buslijn (bijvoorbeeld lijn 403).

De Maasvlaktehopper doet veel verschillende locaties aan op en rond de Maasvlakte: het Maasvlakte Transferium, haltes op Europoort en rondom het Distripark op de Maasvlakte. Het aantal haltes op de Maasvlakte blijft steeds uitbreiden. De Maasvlaktehopper biedt ook een verbinding tussen metrostation Vlaardingen Oost en de haltes op de Maasvlakte.

Voor een rit met de Maasvlaktehopper is het noodzakelijk dat u minimaal een half uur van tevoren reserveert. Dit kan via ebs-ov.nl of door te bellen naar telefoonnummer: 088 655 77 24.

Voor werknemers én werkgevers op Voorne-Putten en in de Rotterdamse Haven is er een speciale app en website: reizennaarjewerk.nl. De ontwikkeling hiervan is een gezamenlijk initiatief van Deltalinqs, gemeenten Voorne aan Zee en Nissewaard, Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en Zuid-Holland Bereikbaar.

Reizigers krijgen via de website en de app tips over hoe je gezond, makkelijk, snel en voordelig naar je werk kunt reizen. Er is nieuws en informatie over betere en flexibele reiskeuzes en duurzame vormen van vervoer. Voor werkgevers is er praktische informatie over duurzaam, gezond en snel woon-werkverkeer voor hun werknemers. Dit is inclusief een ‘Toolkit mobiliteit’ met fiscale tips en informatie over onder meer thuiswerken, fietsen naar het werk, het openbaar vervoer en collectief bedrijfsvervoer. Ook kunnen werkgevers een uitprobeerpool met e-bikes en speed pedelecs aanvragen en advies-op-maat krijgen van één van de deskundige mobiliteitsmakelaars.

Kijk voor meer informatie op reizennaarjewerk.nl of download de gratis app via Google Play of de App Store.