Bereikbaarheid

De gemeente Nissewaard ligt op het eiland Voorne-Putten en is met de auto en het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Met de auto

Vanaf de A15 neemt u afrit Spijkenisse. U kunt de gemeente Nissewaard ook bereiken via de N57, de Groene Kruisweg of vanuit Oud-Beijerland met de veerboot. In Nissewaard is voldoende parkeergelegenheid in alle kernen en wijken. Rondom het winkelcentrum van Spijkenisse kunt u voordelig parkeren. Er zijn vijf ruime parkeergarages in en rondom het centrum. Voor een bezoek aan het stadhuis kunt u gebruik maken van de Stadhuisgarage (Raadhuislaan 104) of City Plazagarage (Dr. J.M. Den Uyllaan 1).

Openbaar vervoer

Vanaf Rotterdam, Schiedam kunt u Spijkenisse bereiken met metrolijn C of D. Kijk voor de dienstregeling op ret.nl.

Vanaf de metrostations in Spijkenisse vertrekken bussen naar de woonwijken en andere kernen van Nissewaard. Vanaf metrostation Spijkenisse Centrum is het 6 minuten lopen naar het stadhuis. De bussen 85 en 87 stoppen direct voor het stadhuis. Kijk voor de dienstregeling op ebs-ov.nl/voorne-putten-rozenburg

Belbus 107

Tussen Oudenhoorn en Geervliet rijdt een Belbus (lijn 107). De bus rijdt 7 dagen per week tussen Oudenhoorn - Zuidland - Abbenbroek - Heenvliet - Geervliet. Reizigers moeten tenminste een uur van tevoren de rit reserveren via telefoon: (0181) 45 13 07. Kijk voor de dienstregeling op ebs-ov.nl/voorne-putten-rozenburg.

Maasvlaktehopper

Tussen het Distripark Maasvlakte, Maasvlakte Transferium, Brielle en Spijkenisse rijden verschillende buslijnen. Deze ritten sluiten aan op de werktijden van ploegendiensten en kantoormedewerkers op de Maasvlakte.

Sinds 30 augustus 2020 doet de Maasvlaktehopper (Buslijn 203 Brielle – Distripark Maasvlakte vice versa) een aantal nieuwe haltes aan. Daardoor zijn reizigers naar de Maasvlakte sneller op hun bestemming.  De Maasvlaktehopper stopt nu onder andere bij: Futureland, Australiëweg (in de buurt van Lyondell) en Coloradoweg (in de buurt van Uniper). De Maasvlaktehopper rijdt elk half uur.

Meer info en reserveren? Zie ebs-ov.nl of bel 088-655 77 24.

Go-sharing deelscooters

Sinds 9 september 2020 is er een nieuwe deelmobiliteit toegevoegd aan gemeente Nissewaard; deelscooters van Go-sharing. De elektrische deelscooters zijn een duurzame toevoeging aan het mobiliteitsaanbod van Nissewaard en vooral interessant als schoon en snel alternatief voor de korte autoritten in Nissewaard of naar buurgemeenten.

Het bedrijf biedt de mogelijkheid om met de scooter naar andere steden te rijden en daar je rit te beëindigen. De scooters zijn via de GO Sharing app op ritbasis te huren. De gebruikers zitten niet vast aan een abonnement, maar betalen alleen voor de tijd dat ze de scooter gebruiken. De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken door iedereen met een geldig rijbewijs. Touren naar andere gemeenten om daar de deelscooter achter te laten is mogelijk.

Via een app is de deelscooter te gebruiken. Meer informatie go-sharing.nl.