Vrachtwagen parkeren

  • Er is een wachtlijst voor het aanvragen van een abonnement. Neem, voordat u een aanvraag indient, contact op met de gemeente via telefoon: 14 0181.

Er zijn twee parkeerterreinen in de gemeente Nissewaard waar vrachtwagens 's nachts geparkeerd mogen staan.

Op het terrein aan Meeuwenoordlaan in Zuidland mogen 24 uur per dag vrachtwagens met oplegger geparkeerd staan. Het is niet toegestaan hier te overnachten. Voor het parkeren aan de Mosterweg in Spijkenisse moet u betalen.

U kunt een abonnement afsluiten voor het parkeren van een vrachtwagen aan de Mosterweg in Spijkenisse.

Meenemen

Voor de aanvraag van het abonnement maakt u een afspraak. Neem het ingevulde aanvraagformulier en een geldig legitimatiebewijs mee. Na het afsluiten van uw abonnement ontvangt u een keycard. Hiermee krijgt u toegang tot het terrein aan de Mosterweg.

Kunt u niet zelf komen op de afspraak? U kunt dan hier iemand anders voor machtigen door het machtigingsformulier in te vullen. De gemachtigde moet dan het volledig ingevulde aanvraag- en machtigingsformulier, samen met een kopie van uw legitimatiebewijs en haar/zijn legitimatiebewijs meenemen.

498 kB
Machtigingsformulier

Kosten

  • € 230,90 per kalenderjaar voor het abonnement
  • € 50,00 waarborg voor de keycard*

*De waarborgsom van € 50,00 betaalt u direct bij het afhalen van de keycard.

Voorwaarden abonnement

  • Het abonnement wordt overeengekomen voor onbepaalde tijd
  • Het abonnement kan alleen schriftelijk beëindigd worden
  • Er wordt slechts één keycard per persoon verstrekt
  • Het abonnement is persoonlijk en niet aan een auto, bedrijf of kenteken verbonden
  • Met het ondertekenen van de aanvraag geeft u de gemeente toestemming tot inzage van gegevens bij (onder andere) de RDW. De gemeente Nissewaard kan dan met die gegevens bij mogelijke calamiteiten op het terrein of bij het geparkeerde motorvoertuig, snel met u contact opnemen

Lees voor meer informatie de voorwaarden in het Algemene voorwaarden vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2018.

Parkeren zonder abonnement

Het gebruik van het parkeerterrein zonder abonnement is ook mogelijk tegen betaling. Het tarief bedraagt € 1,00 per uur met een starttarief van € 3,00 voor de eerste drie uur. Het vervolgtarief bedraagt € 1,00 per uur met een maximum van € 15,00 per dag waarbij de werkelijke parkeertijd in rekening wordt gebracht (realtime).

Iemand brengen of halen

Sommige chauffeurs worden door iemand met een auto opgehaald of naar de vrachtwagen gebracht. Let op, het starttarief gaat in zodra u het terrein op rijdt. Chauffeurs die zelf met een auto komen of gaan, kunnen de keycard hiervoor gebruiken. Het parkeren of laten staan van de personenauto is niet toegestaan.