Vrachtwagen parkeren

  • Er is een wachtlijst voor het aanvragen van een abonnement. Als u een abonnement aanvraagt, komt u ook op de wachtlijst. Zodra er een plaats beschikbaar is, neemt de gemeente contact met u op.

Er zijn twee parkeerterreinen in de gemeente Nissewaard waar vrachtwagens 's nachts geparkeerd mogen staan.

  • Op het terrein aan Meeuwenoordlaan in Zuidland mogen 24 uur per dag vrachtwagens (eventueel) met oplegger geparkeerd staan. Losse trailers/opleggers zijn niet toegestaan. Het is niet toegestaan hier te overnachten. Het terrein is vrij en gratis toegankelijk.
  • Om aan de Mosterweg in Spijkenisse te parkeren, moet u betalen. U kunt ook een abonnement afsluiten om een vrachtwagen aan de Mosterweg in Spijkenisse te parkeren. Ook hier mogen 24 uur per dag vrachtwagens (eventueel) met oplegger geparkeerd staan. Losse trailers/opleggers zijn niet toegestaan. Ook hier mag u niet overnachten. Op deze parkeerplaats is in kleur speciale belijning aangebracht die aangeeft welke voertuigen op welke plaatsen geparkeerd mogen worden. Dit kunt u aflezen op het bord dat aan de zijkant van het terrein is geplaatst. Het niet voldoen aan die eisen kan leiden tot een bekeuring en bij herhaalde overtreding het intrekken van een abonnement.

U kunt een abonnement voor het vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg online aanvragen. Indien u op de wachtlijst bent geplaatst, krijgt u opnieuw bericht zodra u in aanmerking komt voor een abonnement. U ontvangt dan een toegangspas (keycard). Hiermee krijgt u toegang tot het terrein aan de Mosterweg. De samenstelling van de wachtlijst is op volgorde van binnenkomst van de 1e aanvraag.

De kosten voor een abonnement voor het vrachtwagen-parkeerterrein bedragen € 404,20 per jaar.

Toegang tot het vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg krijgt u door middel van een keycard welke u bij het aangaan van het abonnement krijgt toegezonden. Hiervoor bent u een borg verschuldigd van € 50,00 per abonnement. Bij het beëindigen van het abonnement dient u de keycard in ongeschonden toestand in te leveren, waarna de borg aan u zal worden gerestitueerd.

  • Het abonnement wordt overeengekomen voor onbepaalde tijd.
  • Het abonnement kan online opgezegd worden.
  • Er wordt slechts één keycard per abonnement verstrekt.
  • Het abonnement is persoonlijk en niet aan een auto, bedrijf of kenteken verbonden.

Lees voor meer informatie de voorwaarden in de algemene voorwaarden vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2024.

Het gebruik van het parkeerterrein zonder abonnement is ook mogelijk tegen betaling. Het tarief bedraagt € 1,90 per uur met een starttarief van € 5,70 voor de eerste drie uur. Het vervolgtarief bedraagt € 1,90 per uur met een maximum van € 28,50 per dag waarbij de werkelijke parkeertijd in rekening wordt gebracht (real time).

U kunt afrekenen doo bij de inritautomaat uw bankpas of creditcard voor de paslezer te houden. Bij het uitrijden houdt u opnieuw de bankpas/creditcard voor de paslezer bij de uitritautomaat. De verschuldigde parkeerkosten worden dan van uw rekening afgeschreven.

Sommige chauffeurs worden door iemand met een auto naar het vrachtwagenparkeerterrein gebracht of daar vandaan opgehaald. U kunt het terrein opkomen door uw bankpas of creditcard bij de inritautomaat voor de paslezer te houden. Indien binnen 15 minuten uitgereden wordt en de bankpas/creditcard voor de paslezer bij de uitritautomaat gehouden wordt, kunt u zonder kosten uitrijden.

Chauffeurs die zelf met een (personen)auto komen of gaan, kunnen de keycard hiervoor gebruiken. Het is toegestaan de (personen)auto te parkeren gedurende het gebruik van de vrachtauto, mits deze geparkeerd worden in de daartoe bestemde vakken. Het is niet toegestaan de (personen)auto te parkeren in de vakken welke uitsluitend zijn bestemd voor vrachtwagens.