Camerabeelden opvragen

Gemeenten mogen camera’s op openbare plaatsen hangen als dat noodzakelijk is om de openbare orde te handhaven. Openbare plaatsen zijn gebieden die voor iedereen toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld uitgaanscentra, wegen en pleinen. In de gemeente Nissewaard zijn 2 gebieden aangewezen voor cameratoezicht: in het winkelhart in Spijkenisse en bij winkelcentrum De Akkerhof in Spijkenisse.

Bent u slachtoffer van criminaliteit in de gebieden waar cameratoezicht is en vermoedt u dat er mogelijk beelden van zijn? Geef dit dan aan bij uw aangifte bij de politie. Doe dit dan wel binnen veertien (14) dagen. Opnames worden maximaal veertien dagen bewaard. Beelden waarop strafbare feiten zijn vastgelegd en de beelden voor de opsporing en vervolging van verdachten mogen langer bewaard worden. De beelden vallen onder de Wet politiegegevens. Alleen de politie kan eventueel opgeslagen beelden opvragen. De gemeente, andere partijen of particulieren hebben geen toegang tot de beelden.

Voor vragen over mogelijk opgeslagen politiebeelden kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 of ga naar het politiebureau bij u in de buurt.