Aanmelden weekmarkten Nissewaard

Ben je een ondernemer en wil je producten verkopen vanuit een verkoopwagen, verplaatsbare kar, aanhanger of marktkraam? Dan heb je een standplaatsvergunning nodig. Er zijn twee soorten standplaatsen, een vaste standplaats en een dag plaats.

Als er een standplaats vrij komt, wordt dit bekendgemaakt in het gemeenteblad. Standplaatsen worden uitgegeven op basis van een brancheringspatroon en inpasbaarheid. Dat betekent dat als er meerdere ondernemers interesse hebben in dezelfde plek, de gemeente op basis van kwaliteitseisen een keuze zal maken.

Bij een eerste aanvraag voor een vaste standplaats krijg je eerst een dagplaats toegewezen. Na gezamenlijk overleg kan je een vaste standplaatsvergunning krijgen.

Je kunt deze plek aanvragen voor onbepaalde tijd op vaste dagen(en) en een vaste locatie. Spijkenisse op dinsdag en zaterdag, Zuidland op woensdag en Heenvliet op vrijdag. Op de markten Zuidland en Heenvliet wordt geen gebruik gemaakt van marktkramen.

Wil je niet gebonden zijn aan een vaste standplaats dan kan je wekelijks gebruik maken van een dagplaats. Bij een dagplaats wordt een locatie op de markt toegewezen. Je hebt
dan geen recht op een bepaalde plaats. Voor vragen kan je contact opnemen met de Marktmeester via telefoonnummer 14 0181. Vraag naar de Marktmeester..

Om een standplaatsvergunning aan te vragen, moet je ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. Als vergunninghouder moet je zelf aanwezig zijn in de kraam of verkoopwagen. Raadpleeg de marktverordening 2015, Het inrichtingsplan 2015 en de marktgeldverordening. Je kan deze vinden op Officiele bekendmakingen.

Voor de behandeling van uw aanvraag worden legeskosten in rekening gebracht. Ook wordt er een bijdrage in rekening gebracht voor promotiedoeleinden. Je kunt de tarieven vinden in de jaarlijks vastgestelde legesverordening. Voor het in gebruik nemen van de martkstandplaats moet u ook marktgeld betalen. U krijgt hier per kwartaal een rekening van.

Voor het gebruik van stroom kunt u gebruikmaken van de stroomvoorziening op de markt. De kosten zijn voor eigen rekening. U ontvangt hiervoor een aparte rekening.