Uitslag Tweede Kamerverkiezing 2023 in Nissewaard

In gemeente Nissewaard is PVV (Partij voor de Vrijheid) de grootste partij met 17747 stemmen. De tweede partij is VVD met 6768 stemmen, gevolgd door Nieuw Sociaal Contract met 5920 stemmen en GROENLINKS / Partij van de Arbeid (PvdA) met 4451 stemmen.

Voor deze verkiezing was de opkomst in Nissewaard 70%.

Staafdiagram voorlopige uitslag

Op donderdag 23 november vanaf 9.00 uur telt het gemeentelijk stembureau de stemmen op kandidaatniveau. De zitting is openbaar en vindt plaats in Sporthal Olympia, Atletiekpad 7 in Spijkenisse. Als alle stemmen die dag niet geteld kunnen worden, dan wordt de telling op vrijdag 24 november vanaf 09.00 uur voortgezet.

Inwoners mogen bij de centrale stemopneming aanwezig zijn.

Vermoedt u dat er een (tel)fout is gemaakt bij een stembureau of het gemeentelijk stembureau? Dan kunt u dit melden bij het centraal stembureau vanaf donderdag 23 november 09.00 uur tot woensdag 29 november 2023 10.00 uur. Meldingen die later binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

De gemeente moet volgens de Kieswet de processen-verbaal en een aantal andere documenten van de verkiezingen voor iedereen openbaar publiceren.

Bent u benieuwd naar alle uitslagen van de verkiezing? Op kiesraad.nl vindt u een overzicht van alle officiƫle uitslagen per provincie en gemeente.