Collectieve ziektekostenverzekering

De gemeente Nissewaard biedt in samenwerking met CZ Zorgverzekeringen ook in 2024 een gunstig geprijsde collectieve ziektekostenverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. Is uw inkomen minder dan 120% van de bijstandsnorm inclusief vakantiegeld? Dan betaalt de gemeente mee aan de zorgverzekering.

U kunt kiezen uit de standaard basisverzekering met drie aanvullende verzekeringen: Gemeenten Start, Gemeenten Extra en Gemeenten Extra Uitgebreid. Heeft u weinig zorgkosten? Dan is Gemeenten Start of Gemeenten Extra een geschikte keuze. Heeft u hoge zorgkosten en gebruikt u het eigen risico? Dan is het pakket Gemeenten Extra Uitgebreid een goede keuze.

Het pakket Gemeenten Extra Uitgebreid is speciaal voor mensen met steeds terugkerende ziektekosten (bijvoorbeeld voor chronisch zieken). Extra in deze verzekering is een hogere vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, hulp in het buitenland, gehoormiddelen, een hogere tandheelkundige dekking, hogere dekking psychische hulpverlening, hulpmiddelen (ter aanvulling op de hoofdverzekering) en een hogere vergoeding prothesevoorzieningen.

Op gezondverzekerd.nl staat alle informatie over de pakketten, de prijzen, de vergoedingen per pakket en een handige keuzehulp. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Zorgpakketten Bijdrage per maand van de gemeente Kosten per maand inclusief collectiviteitskorting en bijdrage van de gemeente
Gemeenten Start € 15 € 156,47
Gemeenten Extra € 30 € 164,58
Gemeenten Extra Uitgebreid € 13* € 192,23

* De gemeente vergoedt in dit pakket ook het volledig eigen risico van € 385,00 als deze is verbruikt.

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent, de collectieve zorgverzekering is er voor iedereen met een laag inkomen uit de gemeente Nissewaard. Of u in aanmerking komt voor de zorgverzekering, hangt af van uw gezamenlijke netto maandinkomen, is dit lager dan 120% van de bijstandsnorm inclusief vakantiegeld? Dan komt u in aanmerking. Is dit hoger, dan helaas niet.

Om te bepalen of u in aanmerking komt voor een korting op de basisverzekering, kunt u uw maandelijkse inkomen vergelijken met het netto-inkomen in de tabel.

Leefsituatie en leeftijd 120% van de netto bijstandsnorm inclusief vakantiegeld
Alleenstaande, alleenstaande ouder 18 tot 21 jaar € 387,64
Gehuwd/Samenwonend van 18 tot 21 jaar zonder kinderen € 775,27
Gehuwd/samenwonend waarvan één 21 jaar of ouder is zonder kinderen € 1.509,17
Gehuwd/samenwonend van 18 tot 21 jaar met kinderen € 1.223,88
Gehuwd/samenwonend waarvan één 21 jaar of ouder is met kinderen € 1.957,78
Alleenstaande of alleenstaande ouder van 21 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd € 1.570,14
Gehuwd/samenwonend van 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd € 2.243,05
Alleenstaande of alleenstaande ouder vanaf de pensioengerechtigde leeftijd € 1.748,22
Gehuwd/samenwonend vanaf de pensioengerechtigde leeftijd € 2.371,97

  • Uw maandelijks netto-inkomen moet minder zijn dan 120% van de bijstandsnorm inclusief vakantiegeld (het inkomen wordt achteraf gecontroleerd).
  • Bij overstap naar een andere ziektekostenverzekering moet u dit uiterlijk voor 31 december 2023 geregeld hebben.
  • Bent u al verzekerd bij CZ en wilt u overstappen naar een ander pakket dan heeft u tot 31 januari 2024 de tijd om dit te regelen. De wijziging gaat dan alsnog in per 1 januari 2024.
  • Wanneer u wordt uitgeschreven bij de gemeente Nissewaard (Basisregistratie Personen), dan heeft u geen recht meer op de collectiviteitskorting.
  • Verhuist u omdat u in een zorginstelling verblijft? Dan komt u er wel nog voor in aanmerking. Neem hiervoor contact op met de gemeente op 14 0181.
  • Wanneer u DUO ontvangt, is er geen recht. Het gemeentepakket is erg uitgebreid en daardoor ook duurder. Een jongere heeft vaak geen grote zorgkosten, hierdoor is een studentenverzekering passender en goedkoper.

Wilt u meedoen met deze verzekering? Voldoet u aan de voorwaarden? En bent u al bij CZ verzekerd? Dan kunt u direct naar de collectieve verzekering overstappen. Dit kan het hele jaar door. Wilt u meedoen? Voldoet u aan de voorwaarden? En bent u nog niet bij CZ verzekerd? Dan kunt u in de maand december overstappen.

Overstappen

U vraagt de collectieve ziektekostenverzekering aan via gezondverzekerd.nl. Let op! Als u overstapt in december op een van deze ziektekostenverzekeringen dan moet u uiterlijk 31 december uw aanvraag indienen en de oude verzekering opzeggen.

Heeft u een vraag over een vergoeding? Neem dan contact op met de CZ Klantenservice via telefoonnummer 088-555 7777. Of kom langs op het CZ-regiokantoor aan de Oostkade 14 te Spijkenisse. Geopend maandag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur.

Heeft u een minimuminkomen? De gemeente kan u helpen als uw inkomen laag is. Ga naar nissewaard.nl/hulpbijgeldzorgen voor meer informatie over alle regelingen.