DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis bestaat uit verschillende (taal)organisaties die volwassenen uit Nissewaard helpen met de Nederlandse taal en de computer. In de Boekenberg is er een balie van DigiTaalhuis waar inwoners naar toe kunnen gaan als ze de Nederlandse taal niet goed kunnen lezen, schrijven of spreken. Ook kunnen inwoners er terecht als zij handiger willen worden met een computer en het internet. Samen wordt gekeken hoe zij het beste geholpen kunnen worden.Inwoners hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek. Iedereen is er welkom.

De DigiTaalhuisbalie is te vinden op de eerste etage van Bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse. U wordt er gratis geholpen tijdens de spreekuren. Meld u vooraf aan via telefoonnummer: (06) 11 83 50 39. 

De inloopspreekuren zijn:

• Maandag van 10.00 tot 12.00 uur

• Maandag van 13.30 tot 15.30 uur

• Dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur

• Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur

• Woensdag van 13.00 tot 15.00 uur

• Elke 2e zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur

Bent u 18 jaar of ouder en wilt u Nederlands leren of digitaal beter de weg kunnen vinden? Het DigiTaalhuis helpt u een stap verder. Er zijn verschillende mogelijkheden om te leren. 

Taal

Als u in Nederland bent geboren en met de Nederlandse taal bent opgegroeid, dan is Nederlands uw moedertaal. Als u uit een ander land komt en niet bent opgegroeid met de Nederlandse taal, dan is Nederlands uw tweede taal. Bij het DigiTaalhuis zijn verschillende mogelijkheden om (beter) Nederlands te leren. U kunt bijvoorbeeld worden doorverwezen naar een taalcursus van een van de taalscholen in Nissewaard. Het is ook mogelijk om samen met een taalvrijwilliger de taal te oefenen. De hulp is afhankelijk van uw vraag en taalniveau.

Taal & Geld

Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk, vooral als het om geldzaken gaat. Daarom helpt het DigiTaalhuis u met de cursus Taal & Geld. Er worden verschillende onderwerpen besproken in eenvoudige taal. U leert meer over bijvoorbeeld (betaal)passen, het opzeggen van abonnementen, online winkelen, reiskosten, studiekosten en uitgaven voor kinderen. De cursus is gratis te volgen.

Computer

Wilt u zelf aan de slag op de computer en met het internet, maar vindt u dat nog lastig? Via het DigiTaalhuis kunt u verschillende computercursussen volgen. Hiermee leert u bijvoorbeeld meer over het online patiëntenportaal, een e-mail versturen of omgaan met sociale media kanalen. Ook als u wilt leren omgaan met de digitale overheid, zoals gemeente, UWV, Belastingdienst en het aanvragen van een DigiD, helpt het DigiTaalhuis u op weg.

Ga voor meer informatie naar nissewaardleert.nl.

Heeft u interesse om volwassenen te helpen met de taal, de taal in combinatie met financiële brieven/invulformulieren of met digitale vaardigheden? Bij verschillende organisaties kunt u terecht als vrijwilliger. Ga naar nissewaardleert.nl om te bekijken bij welke organisaties u terecht kunt.