Led-verlichting in de wijk

Gemeente Nissewaard werkt aan een duurzame gemeente. Zo werkt de gemeente ook aan duurzame verlichting. Daarom gaan we de komende jaren alle nog niet vervangen lantaarnpalen, ouder dan 40 jaar, vervangen met led-verlichting. Wat betekent dit voor u als inwoner?

Op de hoofdwegen en doorgaande wegen is de verlichting al vervangen door duurzame verlichting. Nu gaan we in de wijken aan de slag om alle oude lantaarnpalen te verduurzamen. In de meeste straten worden zowel de masten als de lampen vervangen.
Unsal Infratechniek voert de werkzaamheden, in opdracht van de gemeente, uit.

Helpt u mee?

Het is belangrijk dat de mensen van Unsal Infratechniek goed bij de straatverlichting kunnen.

Wilt u daarom tijdens de werkzaamheden:

  • uw auto niet bij de straatverlichting parkeren?

  • uw eigen hekwerk, heg of plant bij de lantaarnpaal weghalen?

De gemeente heeft gekozen voor led-verlichting, omdat led de weg beter verlicht. Bovendien gaat een led-lamp langer mee en scheelt deze in energieverbruik.

Het vervangen van alle oude lantaarnpalen en verlichting is een enorme klus. Daarom voeren we dit stapsgewijs uit. We kunnen daarom nog niet precies aangeven wanneer uw straat aan de beurt is. Hieronder staat de planning voor de komende tijd. Staat uw straat of buurt er niet bij? Dan is deze nog niet in de planning opgenomen.

Fietspad Peperdonk

In week 34 wordt er led-verlichting aangebracht bij de lantaarnpalen langs fietspad Peperdonk. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden in week 35 afgerond.

Heeft u een vraag of klacht over de werkzaamheden? De gemeente is contactpersoon van de openbare verlichting.

U kunt een melding van openbare verlichting doen via: