Renovatie speeltuinen

De gemeente renoveert in de periode 2024-2025 in totaal 32 speeltuinen. Daarmee willen we de veiligheid en het speelplezier van de kinderen verbeteren en de speeltuinen weer aantrekkelijk maken voor de buurt. Hierbij wordt niet alleen naar de speeltoestellen gekeken, maar ook naar groen, water en verharding. De gemeente heeft drie partijen geselecteerd die de renovaties uitvoeren. 

We vinden het belangrijk om de buurt te betrekken bij de uitwerking van de plannen. Door participatietrajecten verzamelen wij uw ideeën over de gewenste inrichting en het gebruik van de speeltuinen. Hieruit volgen twee ontwerpen per speeltuin waarop u kunt stemmen. Omwonenden van de speeltuinen worden hierover rechtstreeks geïnformeerd.

De gemeente streeft naar een succesvolle samenwerking met de gekozen partijen en de omgeving om deze speeltuinen weer veilig en aantrekkelijk te maken voor alle kinderen.

Uw mening telt

Als omwonende kunt u uw mening geven over de nieuwe speeltuinen via eibe.nl. Klik de onderstaande link van de speeltuin bij u in de buurt voor de vragenlijst en meer informatie.

De speeltuinen worden gerenoveerd op basis van veiligheid en de staat van de toestellen. We werken hierin samen met drie
partijen, die elk een aantal speeltuinen opknappen. De partijen zijn: Idverde Realisatie, Eibe en Kompan.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • vervangen speeltoestellen
  • vervangen groen
  • vervangen verharding
  • uitvoeren klimaat adaptieve maatregelen: aanpassen aan het (veranderende) klimaat

Samen met de geselecteerde partijen is er een concept planning opgesteld. Het kan altijd voorkomen dat deze tussentijds wijzigt, door bijvoorbeeld een andere volgorde van werkzaamheden of vanwege veiligheidsmaatregelen.

Via de webpagina’s van de uitvoerende partijen blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen:
nl.surveymonkey.com/r/Nissewaard

eibe.nl/service/participatie/nissewaard

boerplay.com/buitenspelen-in-nissewaard/

Vragen? Neem dan contact op met projectleider Willem van Welsum, via telefoonnummer 14 0181 of e-mail w.vanwelsum@nissewaard.nl.