Sterrenkwartier Hoog

Nissewaard werkt samen met Maasdelta Groep aan de vernieuwing van de wijk Sterrenkwartier Hoog. De plannen worden in 4 fasen tussen 2018 en 2024 uitgevoerd. In totaal worden 688 flatwoningen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 400 nieuwe huur- en koopwoningen. De projectnaam voor de eerste fases van deze herontwikkeling is Stella Nova (nieuwe ster).

StellaNova

[bekijk grote afbeelding]

Wat gaan we doen?

Fase 1 Stella Nova

Fase 1 is klaar. In fase 1 zijn 79 woningen, 28 koopwoningen en 51 huurwoningen, gerealiseerd.

Fase 2 Stella Nova
Artist impressie huurwoningen Stella Nova fase2. Aan deze impressie kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook fase 2 werken Woningcorporatie Maasdelta, ABB Bouwgroep en de gemeente Nissewaard samen. In deze fase worden 140 woningen gesloopt en 78 woningen teruggebouwd. In dezelfde stijl van fase 1 komen er in deze fase 45 huurwoningen, bestaande uit 22 appartementen en 23 eengezinswoningen, en 33 koopwoningen terug. De nieuwbouw in fase 2 krijgt de naam Stella Nova fase 2.

Nieuwe woningen

Zodra er meer bekend is over de huurwoningen, vindt u dit op de website sterrenkwartierhoog.nl. De huurwoningen worden een half jaar voor de oplevering te huur aangeboden via woonnetrijnmond.nl. Om te kunnen reageren op een huurwoning moet u ingeschreven staan op woonnetrijnmond.nl. De selectie vindt plaats op inschrijfduur.

Belangstellenden voor een koopwoning kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief op www.stellanova-spijkenisse.nl/fase2 Op deze site vindt u welke typen woningen worden aangeboden en ziet een eerste impressie van de gevelbeelden.

Kometenstraat

Voor de openbare ruimte in de Komentstraat is een nieuw ontwerp (pdf; 441 kb) gemaakt.

Watercompensatie

Door de renovatie van de wijk Sterrenkwartier ontstaat er meer bebouwd oppervlak. Dit heeft gevolgen voor de waterhuishouding van het gebied. De gemeente gaat de waterpartij, die ligt tussen de Hekelingseweg en de Mizarstraat, vergroten om een goed functionerende waterhuishouding in dit gebied te bereiken.

Planning

Een globale planning. Ieder fase bestaat uit verhuizen, slopen en nieuwbouw.

  • Fase 1: 2019 - 2021
  • Fase 2: 2020 - 2022
  • Fase 3: zomer 2021 - 2023
  • Fase 4: 2024

Tekeningen

Nieuws en updates

Overzicht van nieuws, updates en ontwikkelingen in Sterrenkwartier Hoog.

De gemeente Nissewaard gaat de waterpartij, die ligt tussen de Hekelingseweg en de Mizarstraat in Spijkenisse, vergroten om een goed functionerende waterhuishouding in dit gebied te bereiken. Lees meer

Bewonersbrieven en documenten

Meer weten?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen? Neem dan contact op met de gemeente.