Sterrenkwartier Hoog

Nissewaard werkt samen met Maasdelta Groep aan de vernieuwing van de wijk Sterrenkwartier Hoog. De plannen worden in 4 fasen tussen 2018 en 2024 uitgevoerd. In totaal worden 688 flatwoningen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 400 nieuwe huur- en koopwoningen. De projectnaam voor de eerste fases van deze herontwikkeling is Stella Nova (nieuwe ster).

StellaNova

[bekijk grote afbeelding]

Fase 1 Stella Nova

Fase 1 is klaar. In fase 1 zijn 79 woningen, 28 koopwoningen en 51 huurwoningen, gerealiseerd.

Fase 2 Stella Nova
sfeerbeeld Sterrenkwartier - Stella Nova fase 2

Ook fase 2 werken Woningcorporatie Maasdelta, ABB Bouwgroep en de gemeente Nissewaard samen. In deze fase worden 140 woningen gesloopt en 79 woningen teruggebouwd. In dezelfde stijl van fase 1 komen er in deze fase 45 huurwoningen en 33 koopwoningen terug. De nieuwbouw in fase 2 krijgt de naam Stella Nova fase 2. De koopwoningen zijn inmiddels allemaal verkocht.

Nieuwe woningen

Zodra er meer bekend is over de huurwoningen, vindt u dit op sterrenkwartierhoog.nl. De huurwoningen worden een half jaar voor de oplevering te huur aangeboden via woonnetrijnmond.nl. Om te kunnen reageren op een huurwoning moet u ingeschreven staan op woonnetrijnmond.nl. De selectie vindt plaats op inschrijfduur.

Belangstellenden voor een koopwoning kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief op stellanova-spijkenisse.nl Op deze site vindt u welke typen woningen worden aangeboden en ziet een eerste impressie van de gevelbeelden.

Fase 3

De derde fase van Stella Nova fase 3 is in ontwikkeling. In het plan van Sterrenkwartier fase 3 zijn de volgende woningen voorzien:

  • 74 huurappartementen (waarvan 22 zorgwoningen),

  • 21 beneden-bovenwoningen (huur),

  • 31 huur eengezinswoningen en

  • 28 koopwoningen.

Een globale planning. Ieder fase bestaat uit verhuizen, slopen en nieuwbouw.

  • Fase 2: 2022 – 2023
  • Fase 3: 2023 – 2024
  • Fase 4: 2024 – 2025

Overzicht van verzonden brieven en andere documenten:

Meer weten over dit project? U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief op Stellanova-spijkenisse.nl.