Vervangen fiets- en voetgangersbruggen

De komende twee jaar worden in Nissewaard 53 fiets- en voetgangersbruggen vervangen. Deze bruggen liggen voornamelijk in Spijkenisse, één van de bruggen ligt in Heenvliet. In opdracht van de gemeente voert GKB Realisatie de werkzaamheden uit.

De nieuwe bruggen zijn van staal en krijgen een houten brugdek. Deze duurzame bruggen hebben minimaal onderhoud nodig. Alle bruggen worden gefundeerd op palen die in de slootkant staan. In het water komt geen ondersteuning, waardoor de doorstroom van het water verbetert.

De vervanging van de bruggen vindt gefaseerd plaats. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Helaas zullen direct omwonenden enige overlast ondervinden van de werkzaamheden. Zij worden voorafgaand aan de werkzaamheden via een bewonersbrief geïnformeerd.

Bijgaand vindt u de overzichtstekeningen van de bruggen die vervangen worden.

Samen met GKB Realisatie hebben wij bijgaande planning opgesteld. Door onvoorziene omstandigheden kan de planning altijd tussentijds wijzigen.

Als u vragen heeft of meer informatie wilt over het vervangen van de bruggen, dan kunt u contact opnemen met de projectleider Wim Stolk, telefoonnummer: 14 0181, e-mail: w.stolk2@nissewaard.nl.