Bouwarchief en bouwaanvraag inzien

Wilt u een ingediende vergunningsaanvraag inzien of bijvoorbeeld de oude bouwtekeningen van uw woning inzien? Dan kunt u het bouwarchief raadplegen. In het bouwarchief vindt u onder meer informatie over bouw- en sloopvergunningen, omgevingsvergunningen, (ver)bouwtekeningen, constructieberekening, fundering, palenplannen en sonderinggegevens.

U kunt kopieën of tekeningen hiervan online aanvragen. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen twee weken af te handelen. Het inzien van stukken kan op afspraak, nadat u een aanvraag heeft ingediend.

Wilt u een bouwdossier inzien van panden die in Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Simonshaven of Zuidland met een bouwjaar van voor 1980, dan kunt u terecht bij het Streekarchief in Brielle. Meer informatie vindt u via het streekarchief .

De dossiers uit het bouwarchief mag u niet lenen. U kunt de stukken uit het bouwarchief inzien, laten printen om mee te nemen of digitaal toegestuurd krijgen.

Meestal kunt u na bezoek aan het bouwarchief uw print direct meekrijgen. Bij een groot dossier, of meerdere grote tekeningen kan dit soms niet direct en kunt u de stukken later ophalen of zenden wij u ze toe.

U kunt geen rechten ontlenen aan de gegevens uit de archiefstukken. Het gebruik van de gegevens is op eigen risico.

Alle ingekomen aanvragen en verleende omgevingsvergunningen staan op www.officielebekendmakingen.nl.

Bij reguliere procedures kan tot 6 weken na verlenen van de vergunning bezwaar worden ingediend.

Omgevingsvergunningen met een uitgebreide procedure worden 6 weken ter inzage gelegd. In die 6 weken kan een ieder zijn zienswijze indienen.

De kosten zijn hetzelfde voor zowel het printen van de tekeningen als voor het scannen.
Bij het bouwarchief betaalt u voor:

  • Archiefkosten per kwartier: € 18,70
  • Een print op A0 formaat: € 9,80
  • Een print op A1 formaat: € 7,45
  • Een print op A2 formaat: € 5,20
  • Een print op A3 formaat: € 1,15
  • Een print op A4 formaat: € 0,90
  • Scannen van stukken per 5 minuten: € 6,95
  • Digitaal toesturen stukken: € 9,15