Zonnepanelen

U woont in Nissewaard en wilt stroom opwekken via zonnepanelen. Dat is vaak een uitstekende manier om uw energierekening te verlagen en bij te dragen aan een duurzame wereld. Maar wat zijn de voordelen en waar moet u op letten? Zonnepanelen voorzien op een duurzame manier in een groot deel van uw stroombehoefte. Zonlicht is onuitputtelijk en bij de omzetting van zonlicht naar elektriciteit komen geen broeikasgassen of andere schadelijke stoffen vrij. Ook bij bewolkt weer en in de winter is er voldoende licht om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Zonnepanelen worden steeds beter betaalbaar. De prijs is de afgelopen 5 jaar met bijna een kwart gedaald. Als u in zonnepanelen investeert, kunt u een rendement verwachten dat vergelijkbaar is met 5% op een spaarrekening. Zonnepanelen zijn relatief snel en gemakkelijk te installeren.

Is mijn dak geschikt?

Veel daken zijn geschikt voor zonnepanelen, maar op het ene dak is het rendement hoger dan op het andere. Wilt u meer informatie over het plaatsen van zonnepanelen op uw dak? Bekijk dan de veelgestelde vragen of factsheet over zonnepanelen op duurzaambouwloket.nl.

Heb ik een vergunning nodig?

In princiepe heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Tenzij uw huis in een beschermd dorps- of stadsgezicht staat of de status van monument heeft. Voor het plaatsen van zonnepanelen, moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees hier alles over op de website van het gemeentelijke energieloket Duurzaam Bouwloket op duurzaambouwloket.nl.