Nissewaard bouwt met veelbelovende initiatieven aan duurzame toekomst

De afgelopen jaren hebben we samen veel geïnvesteerd in een duurzame toekomst voor alle Nissewaarders. Dit gebeurt met behulp van allerlei initiatieven: sommigen makkelijk zichtbaar, zoals het verbouwen van basisschool de Vuurvogel tot energieneutrale basisschool met groen speelplein. Andere initiatieven zijn minder opvallend, maar net zo belangrijk. Bijvoorbeeld van inwoners en ondernemers die bouwen aan een solide basis voor onze toekomst, door een groen dak op hun schuur te installeren of hun bedrijfsbusjes elektrisch te laten rijden. We hebben de reeds gezette stappen en ambities samengevat in een mooie video:

Trots op wat we doen

Ik ben er met het college trots op wat we de afgelopen jaren samen voor elkaar hebben gekregen op het gebied van duurzaamheid. En er gaat nog veel meer gebeuren; zo zetten we elke dag weer een nieuwe stap naar onze duurzame toekomst.
Wethouder Igor Bal

Meer weten? Bekijk alle projecten

Weten welke stappen we de afgelopen jaren allemaal al in de goede richting hebben gezet? Bekijk het overzicht van alle projecten per thema.

Samen naar een duurzaam Nissewaard

Alle initiatieven passen bij onze ambitie om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Onze ambitie is dat Nissewaard in 2050 energieneutraal is, circulair en bestand is tegen veranderingen in het klimaat. Maar dit kunnen we niet alleen. We doen dit als gemeente samen met inwoners, ondernemers en andere partners zoals het waterschap, woningcorporaties en de provincie. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties.

Wij.Doen.Groen. U toch ook?

In iedere straat, wijk, school, winkel en huis kunnen duurzame initiatieven worden uitgevoerd. Een initiatief of idee hoeft niet groot te zijn, want klein beginnen is groot winnen! Heeft u een duurzaam idee of initiatief en wilt u dit initiatief oppakken? Geef uw idee dan een podium via Wij.Doen.Groen.