Wij.Doen.Groen. U toch ook?

In de serie “Wij doen groen, jij toch ook?” gaan we langs bij verschillende plekken in Nissewaard waar een goed voorbeeld te vinden is van groene initiatieven. Plekken waar men planten kan ruilen, tuinen die volledig vergroend zijn en plekken waar de beste planten en bloemen te koop zijn. Ook laten we zien wat de gemeente zoal doet aan vergroening en het verbeteren van de natuur.

Zo inspireren we u met voorbeelden en laten we u zien wat er allemaal mogelijk is op dit gebied! Laat u zich ook inspireren?

Wij namen een kijkje bij de plantenruil van Groei en Bloei.

Onze klimaatburgemeester Ria Berkhout ging in mei langs bij Volkstuinvereniging Ons Belang. Hans Sanders vertelde haar onder andere over een unieke en duurzame manier van tuinieren: permacultuur. Benieuwd naar deze manier van tuinieren?

Door heel Nissewaard zijn bijenhotels te vinden die de gemeente heeft geplaatst om de bijen, insecten en vlinders een fijne rustplaats te geven. Heeft u ze al gezien?

collage bijenhotels collage bijenhotels

Ons maaibeleid wordt in dit filmpje uitgebreid uitgelegd door onze opzichter van Ruimtelijk Beheer.

Klimaatburgemeester Ria Berkhout leerde in maart veel over klimaatadaptatie in de gemeente. Benieuwd hoe wij ervoor zorgen dat de gemeente om kan gaan met de gevolgen van klimaatverandering? Kijk dan eens het filmpje voor een klein inkijkje.

Wij zijn met elkaar al goed bezig in Nissewaard. Zie ook hoe andere inwoners al groen doen in dit filmpje!