Paspoortpiek in Nederland: verleng uw reisdocument zo vroeg mogelijk

Verloopt uw paspoort of uw identiteitskaart dit jaar? Verleng dan uw reisdocument het liefst zo snel mogelijk. Paspoorten en identiteitskaarten waren in 2014 voor het eerst tien jaar geldig in plaats van vijf jaar. De eerste reisdocumenten met de nieuwe geldigheid verlopen vanaf dit jaar. In de periode tussen maart en juli moeten veel inwoners hun reisdocumenten verlengen. Dit kan leiden tot grote drukte op het stadhuis.

Plan op tijd een afspraak om je reisdocument te vernieuwen

De precieze piek is lastig te voorspellen, omdat inwoners zelf bepalen wanneer ze hun reisdocument vernieuwen. Vraag daarom ruim op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan. Hiermee kunt u de drukte voor zijn en bent u er zeker van dat u op tijd een nieuw reisdocument heeft.

Twee extra balies open

De gemeente bereidt zich voor op de drukte door twee extra balies te openen. Maar niet alleen bij de gemeente zorgt de paspoortpiek voor drukte. De organisatie die de reisdocumenten maakt, krijgt ook te maken met grote drukte. Houd daarom rekening met mogelijk langere levertijden.

Afspraak maken

Maak voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart een afspraak. Dat kan online of telefonisch via 14 0181.