De Nieuwe Marckenburgh

De Marckenburgh aan het Goudenregenplein in Spijkenisse is al vele jaren een markant gebouw en een begrip in de wijk Groenewoud en omgeving. Het gebouw heeft lang dienst gedaan als zorginstelling, maar zal plaats maken voor een mix van (sociale) huur- en koopappartementen in combinatie met een beperkt aantal woon-zorgwoningen. Dit biedt meteen kansen voor het verbeteren van omgeving met meer groen en een betere verbinding voor fietsers en voetgangers. De Nieuwe Marckenburgh past daarom goed bij het ontwikkelperspectief Nissewaard naar 2040.

Foto zorginstelling Marckenburgh Spijkenisse

Woonzorg Nederland heeft als eigenaar van de voormalige zorginstelling de Marckenburgh een tender uitgeschreven voor de herontwikkeling van deze locatie. Bouwonderneming Stout heeft de tender gewonnen en de gemeente gevraagd medewerking te verlenen.

Het college heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan deze herontwikkeling. Dat betekent dat er een aantal voorwaarden zijn voor onder andere groen, parkeren, duurzaamheid en de komst van verschillende soorten woningen. Op basis van de voorwaarden gaat initiatiefnemer Stout de plannen verder uitwerken in nauwe afstemming met de gemeente en met de omwonenden.

Op de locatie van de Marckenburgh komt een nieuw gebouw. Hierin komt een mix van (sociale) huur- en koopappartementen, ongeveer 162 in totaal. Ook komen er enkele woon-zorgwoningen.

Op 29 september 2022 organiseerde initiatiefnemer Bouwonderneming Stout in samenwerking met de gemeente een informatiebijeenkomst voor de omwonenden en betrokken partijen. Op basis van hun reacties werkt Stout het plan verder uit naar een voorlopig ontwerp. De verdere planning is op dit moment niet bekend. Zodra hier meer duidelijkheid over is, passen wij deze projectpagina aan.

Voor meer informatie: denieuwemarckenburgh.nl

Voor vragen over de gemeentelijke procedure kunt u terecht bij planoloog Marieke Boerma via telefoonnummer 14 0181 of per e-mail: md.boerma@nissewaard.nl.

Heeft u vragen over het project op de locatie van de Marckenburgh, neemt u dan contact op met Stout via telefoonnummer 088-440 10 00 of per e-mail: info@herkon.nl.