Groene tuinen en balkons

Een groene buitenruimte is een heerlijke plek om te genieten van de buitenlucht; even een momentje voor uzelf, of lekker bijkletsen met familie en vrienden. In de zomer blijft uw groene buitenruimte ook nog eens veel koeler dan wanneer er geen groen aanwezig is. En naast deze fijne plek voor uzelf, helpt u ook de natuur een handje om gezond te blijven.

Heeft u al een groene tuin en wilt u weten wat u er nog aan kunt verbeteren? Of wilt u eerst meer weten voordat u de tuin of het balkon gaat vergroenen? Vind op deze pagina tips, tricks en inspiratie over groene tuinen, balkons en dak(terrass)en en help mee om Nissewaard weer een klein beetje groener te maken.

Bij verschillende buurtinitiatieven deelt de gemeente een aantal gratis planten of bijenhotels uit om u en uw buren te helpen de buitenruimte groen in te richten. Lees meer
Wat is een wadi? Waarom zijn bijenhotels belangrijk? En waarom maaien we ruw gras max. twee keer per jaar? Lees op deze pagina hoe gemeente Nissewaard de natuur een handje helpt. Lees meer
<< < 1 2

Subsidies en leningen

Kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken om die groene tuin aan te leggen? Kijk dan met de subsidiecheck van het Duurzaam Bouwloket of u een lening of subsidie kunt aanvragen voor uw groene plannen.

En controleer hier of Waterschap Hollandse Delta dit jaar een nieuwe stimuleringsregeling voor groene projecten heeft.

Laat weten hoe u over groene tuinen en balkons denkt

Hoe denkt u over uw (groene) tuin, dakterras of balkon? Zou u het anders willen of kan de gemeente u ergens mee helpen? Wij horen graag van u of u een groene tuin heeft, of dat u ervoor open staat om uw buitenruimte te vergroenen of juist liever niet.

Uw input is van onschatbare waarde, omdat het ons helpt om beter inzicht te krijgen in wat onze inwoners belangrijk vinden als het gaat om groene tuinen, dakterrassen en balkons. Zo kunnen wij initiatieven ontwikkelen die aansluiten bij uw behoeften en wensen.

Neem alstublieft een paar minuten de tijd om de vragenlijst in te vullen met slechts één klik op de knop hieronder. Dank u wel!