Parkeervergunning

In het centrum van Spijkenisse en de Gildenwijk betaalt u voor het parkeren op straat. Woont u in dit gebied en heeft u een voertuig op naam? Dan kunt u online een gratis bewonersvergunning aanvragen. Deze wordt binnen 3 werkdagen naar u opgestuurd. Wanneer u mantelzorg ontvangt, kunt u ook een vergunning aanvragen voor mantelzorgers. Voor een bedrijfsvergunning of een vergunning voor langparkeerterrein maakt u een afspraak.

Als het gaat om een voertuig langer dan 6 meter en/of hoger dan 2.40 meter dan gelden daarvoor beperkte parkeertijden binnen Nissewaard op grond van artikel 5:8 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Afwijking van die beperkte parkeertijden is alleen mogelijk met een ontheffing op grond van de APV.

Bezoekerskaart

Bij het verkrijgen van een bewonersvergunning ontvangt u een unieke bewonerscode. Met deze code kunt u bij de parkeerautomaat een kaart voor uw bezoekers kopen. Per jaar krijgt u hiervoor een saldo van € 315,- (100 dagkaarten voor bezoekers). Voor de bezoekerskaart gelden de volgende tarieven:

Bezoekerskaart voor 2 uur € 0,95 per kaart
Dagkaart voor bezoekers € 3,15 per kaart

Bedrijfsvergunning

Een bedrijfsvergunning is 7 dagen per week geldig voor het gehele vergunningengebied. Voor het aanvragen van een bedrijfsvergunning maakt u een afspraak. Voor de bedrijfsvergunning gelden de volgende tarieven:

Bedrijfsvergunning (per kenteken) € 837,30 per jaar
Bedrijfsvergunning (per kenteken) € 209,35 per kwartaal
Bedrijfsvergunning (per kenteken) € 69,80 per maand

Vergunning langparkeerterrein

Een vergunning voor langparkeerterrein geldt alleen voor het parkeren op langparkeerterreinen. Deze vindt u in het overzicht langparkeerterreinen (PDF). Voor het aanvragen maakt u een afspraak. Voor de vergunning langparkeerterrein gelden de volgende tarieven:

Breestraat en de Van Houtenstraat
Vergunning voor 2 dagen per week € 239,15 per jaar
Vergunning voor 3 dagen per week € 358,75 per jaar
Vergunning voor 4 dagen per week € 478,30 per jaar
Vergunning voor 5 dagen per week € 597,90 per jaar
Vergunning voor 6 dagen per week € 717,50
Vredehofstraat
Vergunning voor 2 dagen per week € 78,00 per jaar
Vergunning voor 3 dagen per week € 117,00 per jaar
Vergunning voor 4 dagen per week € 156,00 per jaar
Vergunning voor 5 dagen per week € 195,00 per jaar
Vergunning voor 6 dagen per week € 234,00 per jaar

Parkeervergunning voor mantelzorgers

Inwoners in het centrum van Spijkenisse die mantelzorg ontvangen kunnen een parkeervergunning aanvragen voor de mantelzorgers van wie zij de zorg krijgen. Zie voor meer informatie Parkeervergunning voor mantelzorgers.