Op weg naar duurzame warmte

In Nederland willen we verduurzamen. Aardgas, dat nu gebruikt wordt om huizen te verwarmen, raakt op en is bovendien slecht voor het klimaat. Ook wordt gas steeds duurder.Om te zorgen dat iedereen duurzaam en betaalbaar zijn huis kan verwarmen, is het doel dat alle gebouwen in 2050 volledig verwarmd worden op duurzame technieken. Gebouwen, zoals woningen, moeten daarvoor geschikt gemaakt worden. Bijvoorbeeld door de gebouwen beter te isoleren. De komende jaren gaan we in Nissewaard aan de slag om alle gebouwen klaar te maken. Dat doen we per wijk.

Het verduurzamen van uw huis heeft verschillende voordelen:

  • Het huis wordt levensbestendig en kan weer jaren mee.
  • Het huis wordt in veel gevallen meer waard als u het wilt verkopen.
  • De kosten voor uw energierekening nemen af.
  • Het draagt bij aan een gezondere wereld.
  • In veel gevallen is het comfort verhogend.

Als u een eigen huis heeft, bepaalt u uiteraard zelf welke duurzaamheidsmaatregelen u in uw huis wilt nemen, hoeveel geld u daaraan wilt besteden en hoe u uw huis wilt verwarmen zonder aardgas. Uiteindelijk moet u wel een beslissing nemen. Daarom wil de gemeente u zo goed mogelijk helpen en informeren.

Pagina's en nieuwsberichten

In januari 2024 zijn de eerste startersbijeenkomsten in deze dorpskernen geweest. Lees meer
Van april 2021 tot april 2023 is er gewerkt aan een stappenplan voor de eerste drie wijken. Dit plan is in april 2023 door het college vastgesteld. Lees meer
De aankomende jaren zal de gemeente voor iedere wijk samen met bewoners en partners een plan maken. Welke wijk er wanneer aan de beurt is, is nog niet duidelijk. Zodra daar meer over bekend is krijgt u daar bericht over. Lees meer
Voor heel het eiland Voorne Putten is in 2020 een ‘warmtetransitievisie’ opgesteld. Lees meer
Wat kan u helpen bij het verduurzamen van uw woning? Lees meer
Veelgestelde vragen over duurzame warmte. Lees meer

Laat je adviseren door de Energiecoach!

De Energiecoaches helpen u als bewoner met handige praktische tips om snel geld te besparen, subsidies aan te vragen of advies te geven over welke maatregelen u kunt nemen in uw huis. Voor alle bewoners in Nissewaard staat onze energiecoach Rob of één van de vrijwillige energiecoaches klaar. Je kunt een afspraak maken met de energiecoach. Deze komt dan kosteloos en vrijblijvend langs om in jouw woning te kijken wat je kunt doen om energie te besparen en energiezuinige maatregelen te nemen (zoals isoleren). In de winter kan je ook een afspraak maken voor een warmtescan: zo zie je snel waar de warmte je huis uit lekt.
Afspraak maken? Stuur een e-mail naar energiecoach@nissewaard.nl om een (gratis) afspraak te maken of een vraag te stellen.

Contact

Heeft u een vraag over aardgasvrij wonen? Stuur dan een e-mail naar wijdoengroen@nissewaard.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Voor vragen over wat de beste maatregelen zijn voor uw woning, kunt u contact opnemen met het regionaal Duurzaam Bouwloket.