Wonen in Nissewaard

U bent jong en wilt voor het eerst een huis kopen. U heeft een gezin en zoekt (meer) woon- en leefruimte. U bent al wat ouder en wilt vooral gemak. Of u komt uit het buitenland, werkt voor een bepaalde periode in de omgeving en zoekt een tijdelijke woonruimte, het liefst compleet ingericht. Of u nu als starter, gezin, oudere of expat woonruimte zoekt, u vindt het in Nissewaard.

Alle informatie over wonen in Nissewaard, de dorpen en wijken, nieuwbouwprojecten en beschikbare kavels kunt u vinden op nissewaardwoont.nl.

Een penthouse aan het water, een tweekapper in een rustig dorpsbuurtje, een appartement in een bruisend stadscentrum, een vrijstaand huis in de polder of een mooie eengezinswoning in een levendige stadswijk. Als u een huis zoekt in Nissewaard, heeft u volop de keuze. U kunt er wonen in de wolken, aan het water of tussen de weilanden, in rustige buurten met veel groen, in historische dorpscentra of in het bruisende stadshart van Spijkenisse, met zijn winkels, restaurants en theater. Maar waar vindt u de woonomgeving die bij u past?

Ontdek wat de dorpen en wijken u te bieden hebben.

Van procesoperator tot chemisch analist in een laboratorium, van vrachtwagenchauffeur tot fleetmanager, van warehousemedewerker tot logistiek specialist, van werkvoorbereider tot turnaroundmanager en van industrieel schoonmaker tot milieuspecialist. Werk genoeg in Nissewaard en omgeving. Met dank aan de Rotterdamse haven, de grootste haven van Europa en een van de grootste havens ter wereld. En wat is er dan prettiger om na gedane arbeid heel snel weer thuis te zijn? Als u in de haven werkt en in Nissewaard woont, kunt u met een beetje geluk zelfs met de fiets naar uw werk. 

Rij- en hoekwoningen, tweekappers, vrijstaande huizen en vrije kavels, maar ook appartementen. Het woningaanbod in Nissewaard is veelzijdig. U kunt er stedelijk wonen, met het schitterende theater en talrijke winkels en restaurants om u heen. Maar ook landelijk, aan de randen van rustige stadswijken en dorpen, nabij polders en natuurgebieden. Bijzonder zijn daarnaast de appartementen aan de Oude Maas, met spectaculaire vergezichten. Vooral voor jonge gezinnen biedt Nissewaard volop mogelijkheden, met vaak betaalbare eengezinswoningen in rustige, kindvriendelijke wijken.

Bekijk de projecten en het aanbod.

Een huis kopen dat onbetaalbaar lijkt… Dat lukt soms tóch dankzij de Starterslening. De naam zegt het al: de Starterslening is bedoeld voor een eerste koophuis. Met zo’n lening overbrugt u het verschil tussen de prijs van het huis dat u wilt kopen (inclusief bijkomende kosten) en het bedrag dat u maximaal kunt lenen. De Starterslening is altijd een aanvulling op uw normale hypotheek.

Meer informatie over de Starterslening

Op dit moment heeft de gemeente geen kavels in de verkoop.

Meer informatie over de verkoop van kavels.

Ruim een derde van de woningen in Nissewaard zijn sociale huurwoningen. Deze woningen worden nagenoeg allemaal verhuurd door woningcorporaties. In Nissewaard zijn vier grotere woningcorporaties actief (Maasdelta, De Leeuw van Putten, De Zes Kernen, Woonbron) en een aantal kleinere woningcorporaties (SOR-wonen, Vestia en Woonzorg Nederland). De gemeente Nissewaard verhuurt geen woningen.

Woonnet Rijnmond

De woningcorporaties in de gemeente Nissewaard en de omliggende regio Rotterdam bieden hun woningen aan via Woonnet Rijnmond. Op de website woonnet-rijnmond.nl vindt u een overzicht van het corporatie-aanbod in de regio. Om te kunnen reageren op sociale huurwoningen, moet u ingeschreven staan op deze website.

Dringend een woning nodig

Als u denkt dat u vanwege een persoonlijke noodsituatie niet meer in uw huidige woning kunt blijven wonen, komt u misschien in aanmerking voor een urgentieverklaring.

Met onze woonvisie geven wij richting aan onze visie op wonen in Nissewaard voor de periode 2020 tot 2030. De keuzes die we nu maken hebben invloed op hoe onze gemeente er in de toekomst uit komt te zien en op wie onze toekomstige inwoners zullen zijn.

In de woonvisie staat uitgelegd hoe wij als gemeente willen komen tot een betere balans in onze woningvoorraad. Daarbij hoort dat we bijbouwen in de woningsegmenten die nu ondervertegenwoordigd zijn, maar ook dat we aandacht hebben voor de toenemende vraag naar toekomstbestendig wonen, bijvoorbeeld van onze ouderen.

Door doorstroming op gang te brengen, creëren we kansen voor starters op de woningmarkt en streven we er naar dat iedereen in Nissewaard een passende woning kan vinden.

Uiteraard hebben we in de woonvisie ook aandacht voor leefbaarheid, duurzaamheid en wonen met zorg. De woonvisie is ten slotte ook een uitnodiging naar Nissewaard. Denk met ons mee om onze mooie gemeente nóg aantrekkelijker en veelzijdiger te maken.

De gemeente Nissewaard wil een aantrekkelijk woonklimaat voor alle inwoners. We zijn altijd op zoek naar manieren om de leefbaarheid te verbeteren. Eén van de maatregelen die we daartoe inzetten is de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), die ook wel 'Rotterdamwet' wordt genoemd. Hiermee willen we bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in gebieden waar die onder druk staat. Lees verder onder Wbmgp (Rotterdamwet)