Wonen in Nissewaard

U bent jong en wilt voor het eerst een huis kopen. U heeft een gezin en zoekt (meer) woon- en leefruimte. U bent al wat ouder en wilt vooral gemak. Of u komt uit het buitenland, werkt voor een bepaalde periode in de omgeving en zoekt een tijdelijke woonruimte, het liefst compleet ingericht. Of u nu als starter, gezin, oudere of expat woonruimte zoekt, u vindt het in Nissewaard.

Alle informatie over wonen in Nissewaard, de dorpen en wijken, nieuwbouwprojecten en beschikbare kavels kunt u vinden op nissewaardwoont.nl.

Ontdek Nissewaard

Een penthouse aan het water, een tweekapper in een rustig dorpsbuurtje, een appartement in een bruisend stadscentrum, een vrijstaand huis in de polder of een mooie eengezinswoning in een levendige stadswijk. Als u een huis zoekt in Nissewaard, heeft u volop de keuze. U kunt er wonen in de wolken, aan het water of tussen de weilanden, in rustige buurten met veel groen, in historische dorpscentra of in het bruisende stadshart van Spijkenisse, met zijn winkels, restaurants en theater. Maar waar vindt u de woonomgeving die bij u past?

Ontdek wat de dorpen en wijken u te bieden hebben.

Ideaal wonen in de buurt van de Rotterdamse haven

Van procesoperator tot chemisch analist in een laboratorium, van vrachtwagenchauffeur tot fleetmanager, van warehousemedewerker tot logistiek specialist, van werkvoorbereider tot turnaroundmanager en van industrieel schoonmaker tot milieuspecialist. Werk genoeg in Nissewaard en omgeving. Met dank aan de Rotterdamse haven, de grootste haven van Europa en een van de grootste havens ter wereld. En wat is er dan prettiger om na gedane arbeid heel snel weer thuis te zijn? Als u in de haven werkt en in Nissewaard woont, kunt u met een beetje geluk zelfs met de fiets naar uw werk. 

Nieuwbouwprojecten en woningaanbod

Rij- en hoekwoningen, tweekappers, vrijstaande huizen en vrije kavels, maar ook appartementen. Het woningaanbod in Nissewaard is veelzijdig. U kunt er stedelijk wonen, met het schitterende theater en talrijke winkels en restaurants om u heen. Maar ook landelijk, aan de randen van rustige stadswijken en dorpen, nabij polders en natuurgebieden. Bijzonder zijn daarnaast de appartementen aan de Oude Maas, met spectaculaire vergezichten. Vooral voor jonge gezinnen biedt Nissewaard volop mogelijkheden, met vaak betaalbare eengezinswoningen in rustige, kindvriendelijke wijken.

Bekijk de projecten en het aanbod.

Starterslening

Een huis kopen dat onbetaalbaar lijkt… Dat lukt soms tóch dankzij de Starterslening. De naam zegt het al: de Starterslening is bedoeld voor een eerste koophuis. Met zo’n lening overbrugt u het verschil tussen de prijs van het huis dat u wilt kopen (inclusief bijkomende kosten) en het bedrag dat u maximaal kunt lenen. De Starterslening is altijd een aanvulling op uw normale hypotheek.

Meer informatie over de Starterslening.

Kavels te koop

Op een aantal zeer mooie plekjes in Nissewaard zijn kavels te koop. Het zijn ruime percelen op prachtige plekken, sommige gelegen aan het prachtige water Het Kleine Wiel in Waterland, aan de landelijk gelegen Drogendijk in Maaswijk, aan de rand van het dorp Hekelingen of nabij een fraaie waterpartij in de Kreken van Nibbeland. Een unieke kans om een eigen huis te bouwen op een schitterende locatie.

Meer informatie over de verkoop van kavels.

Huurwoningen in Nissewaard

Bijna de helft van de woningen in Nissewaard zijn huurwoningen. Deze woningen worden nagenoeg allemaal verhuurd door woningcorporaties. In Nissewaard zijn vier grotere woningcorporaties actief (Maasdelta, De Leeuw van Putten, De Zes Kernen, Woonbron) en een aantal kleinere woningcorporaties (SOR-wonen, Vestia en Woonzorg Nederland). De gemeente Nissewaard verhuurt geen woningen.

Woonnet Rijnmond

De woningcorporaties in de gemeente Nissewaard en de omliggende regio Rotterdam bieden hun woningen aan via Woonnet Rijnmond. Op de website woonnet-rijnmond.nl vindt u een overzicht van het corporatie-aanbod in de regio.

Dringend een woning nodig

Als u denkt dat u vanwege een persoonlijke noodsituatie niet meer in uw huidige woning kunt blijven wonen, komt u misschien in aanmerking voor een urgentieverklaring.

Woonvisie Nissewaard

Begin 2015 zijn de gemeenten Bernisse en Spijkenisse gefuseerd tot de gemeente Nissewaard. Wij willen een duidelijke richting aangeven en samenhang aanbrengen in onze visie op wonen in Nissewaard voor de komende jaren.

Om de woonwijk van morgen – en nog verder weg: van 2025 of zelfs 2035 – vorm te geven, beginnen we immers vandaag al met richting bepalen en ontwikkelen. Bovendien stáán die woningen er voor een groot deel al.

Goed wonen gaat over praktische randvoorwaarden, zoals een goede woningprijs, de bereikbaarheid van de wijk, veiligheid, de juiste voorzieningen en werkgelegenheid. Maar goed wonen gaat ook over de kwaliteit van het woningaanbod.

Met deze visie geven we aan hoe wij die kwaliteit zien, wat we belangrijk vinden en waar we kansen zien.